Præmissen er simpel: Sejr eller sølv

27/05 - 2022

Alt andet end en sejr vil betyde, at sæsonen i Bambusa Kvindeligaen er ovre for Team Esbjerg. Holdet er tvunget til at vinde over Odense Håndbold, som gæster Blue Water Dokken lørdag eftermiddag i den anden finalekamp i denne sæson. Det første opgør vandt fynboerne, og dermed står de med en mulighed for at vinde guldet på esbjergensisk grund.

Hvis det står til Team Esbjerg, kommer dette ikke til at ske. Selvom det endte med tårer i tirsdags, har holdet arbejdet hårdt for at få vendt det til noget konstruktivt. Der er blevet set video af kampen og snakket godt i gennem omkring, hvilke forbedringer der skal til, for at det kan blive til en sejr.

Presset er derfor på Team Esbjerg, men det største pres på holdet komme indefra. Holdet har sat næsen op for at vinde guldet i denne sæson, og derfor vil det være en skuffelse, hvis den danske liga slutter denne weekend.

– Vi mærker kun presset fra os selv. Vi har drømt om at vinde i denne sæson, og som hold vil vi gerne være mestre. Men samtidig skal man også anerkende, at Odense er et godt hold, som har haft en god sæson, og derfor står de med den første mulighed for at vinde, siger cheftræner Jesper Jensen.

Derfor er der hverken grund eller tid til at græde for meget over nederlaget i tirsdags. Truppen er naturligvis bitter over resultatet, men i sidste ende var det en tæt kamp, der et godt stykke hen ad opgøret kunne have gået begge veje.

Ændringerne, der skal til for at det bliver en Team Esbjerg-sejr, er derfor få, men de er til stede, og det skal på plads for at det kan blive til en sejr.

– Der er altid ting, som man skal have ændret efter et nederlag, og der er også flere ting, som vi gerne vil ændre. Det er igen detaljerne, som skal på plads for at det kan blive til en sejr, siger cheftræneren.

Spørgsmålet er, hvordan man kan gøre det svært for Odense Håndbold og de mange stærke spillere, som de har til rådighed. Det første er at fylde hallen op, og det er i den grad lykkedes. Der bliver nemlig ikke mange tomme pladser i Blue Water Dokken, og det glæder cheftræneren.

– Vi har en god følelse inden kampen. Der kommer 3500 mennesker for at se kampen, så det kan næsten kun blive godt. Nu ligger bolden hos os, og nu skal vi se, om vi kan indhente dem. Det er dog en stor trøst, at vi skal spille på hjemmebane, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen Finale kamp 2 mod Odense Håndbold lørdag den 28. maj kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.