Team Esbjerg booker billetten til Budapest

08/05 - 2022

Forløsningen var enorm, da haluret lød for sidste gang. Selvom CSM Bucuresti scorede med få sekunder igen, havde det ingen betydning. For målet gav kun en udligning, og det var nok for Team Esbjerg til at tage den samlede sejr over rumænerne og dermed spille sig i EHF Champions League Women Final4 for første gang i klubbens historie.

De 3100 tilskuere viste sig fra sin bedste side denne dag, men de kom også gennem alle følelser. Indledningsvis var det Team Esbjerg, der begyndte bedst godt hjulpet på vej af to udvisninger til CSM Bucuresti.

Kristine Breistøl scorede til 4-2, men herefter begyndte holdet at få problemer offensivt. Flere gange blev de presset, og det førte til ukloge beslutninger og fejl. Derfor hentede rumænerne også forspringet, som de udbyggede til 6-9.

Cheftræner Jesper Jensen holdt hovedet koldt og valgte ikke at tage timeout. Han coachede videre ude på bænken, hvor han kunne se, at de stadig kom til enkelte store chancer. Manglen på en naturlig højrefløj kostede lidt, for det var tydeligt, at gæsterne tillod afslutninger derude fra.

Gennem de resterede minutter af første halvleg var det altid Team Esbjerg, der haltede efter. Forspringet på to mål blev der ikke ændret på, og udeholdet førte med 12-14.

– Noget af det bedste ved første halvleg var, at vi kun var bagud med to, for der var potentiale til mere. Vi spillede ellers nogenlunde fornuftigt, men vi smed nogle kontrabolde ud over sidelinjen flere gange. Men sådan er disse kampe. De bedste spillere udnyttede fejlene, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Efter pausen var det stadig gæsterne, der havde teten. Selvom hjemmeholdet kom op på 16-16, så blev der svaret igen med to rumænske mål i træk. Men det var også her, at det begyndte at gå Team Esbjergs vej.

Dinah Eckerle kom ind i målet, og hun tog glansen af storskytterne. Flere gange pillede hun Cristina Neagu, og den tyske målvogter stod gennem halvlegen på omkring de 50 procent.

– Dinah gav os enormt meget luft, for vi ledte efter nogle ting, hvor vi kunne finde ro, og noget af den ro i angrebet fandt i de mange redninger, sagde cheftræneren.

Der blev også eksekveret i den anden ende. Fra stillingen 17-19 lykkedes det værterne at score fire mål i træk, og det gav holdet en buffer. Den gav de aldrig rigtig slip på, men hele tiden lurede seneste opgør mod CSM Bucuresti på hjemmebane i hovedet.

Her vandt Team Esbjerg med et, selvom de var bagud med tre, da der manglede fem minutter. Derfor kunne holdet aldrig vide sig sikker.

Med fire minutter igen scorede Michala Møller til 27-24. Dermed sad hele Blue Water Dokken med følelsen af, at ét mål mere ville være nok. Det mål kom bare aldrig.

I næste angreb tog Eckerle endnu et skud, men offensiven var på passiv, hvilket førte til fejl, som rumænerne hurtigt udnyttede. Med et minut igen stod der 27-25, og en bolderobring gav en rumænske reducering.

Alligevel var der fest i Blue Water Dokker, for Vilde Mortensens Ingstads mål i sidste sekund i Bukarest blev lige pludseligt altafgørende. Med to sekunder scorede rumænerne nemlig igen til 27-27. Og selvom de næsten 500 rumænske fans jublede, så vidste alle andre, at den samlede sejr gik til Team Esbjerg, og det fik følelserne til at flyde over.

– Jeg var virkelig rørt. For klubhold kan det ikke blive større. Det var vildt flot, for efter sådan en sæson med gode resultater i Champions League, så havde vi også fortjent at komme i Final4. Så jeg var dybt rørt over at få lov til at opleve det, og så syntes jeg, at vi var pisseseje! Så jeg var meget rørt over det, sagde Rikke Poulsen, der havde problemer med at holde tårerne tilbage.

Festen skal også nydes, men ikke for lang tid. For allerede onsdag skal holdet i kamp igen. Viborg HK gæster byen i den første semifinale i Bambusa Kvindeligaen. Kampen går i gang klokken 20.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – CSM Bucuresti 27-27 (12-14)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 9, Kaja Kamp 4, Henny Reistad 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Mette Tranborg 2, Michala Møller 1, Beyza Türkoglu 1, Line Myers 1, Sanna Solberg 1.

Topscorer CSM Bucuresti: Cristina Neagu 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

CSM Bucuresti: 4

3100 tilskuere i Blue Water Dokken.