Topkamp hvor æren er det eneste på spil

03/05 - 2022

Hverken Team Esbjerg eller Herning-Ikast Håndbold har særligt meget at spille for i den sidste slutspilskamp i Bambusa Kvindeligaen. De er sikker på semifinalen og fordelingen mellem første- og andenpladsen er også skrevet i sten. Samtidig har begge mandskaber europæiske kampe ude i horisonten, men der er stadig tale om to af de bedste hold i Danmark, og kvalitet fornægter sig ikke.

Dette opgør er som lus mellem to rumænske negle for Team Esbjerg. CSM Bucuresti blev sendt til tænkepause med et nederlag på hjemmebane, hvilket sætter esbjergenserne i en gunstig position inden returopgøret hjemme i Blue Water Dokken. Derfor er det ganske naturligt, at opgøret mod Herning-Ikast bliver nedprioriteret.

Dog ikke nok til, at holdet ikke vil sælge kampen. Vindermentaliteten er stadig i top i klubben, og derfor går de også efter de to point, men kampen på søndag lurer over dem, og de tager højde for, hvad der venter i den kommende weekend.

– Herning-Ikast er et hold, der minder lidt om CSM Bucuresti, men naturligvis bliver kampen under andre præmisser. Det er ikke sådan, at vi skal skrabe nogle af spillere ud af kampen, men vi er heller ikke nervøse for deres form. Der var dog et par spillere, der ikke fik meget spilletid i søndags, og vi har brug for alle kræfter, fortæller cheftræner Jesper Jensen.

Samtidig peger han på, at alle kampe er vigtige. For selvom der ikke er point på spil, og dermed heller ikke den store nerve i kampe, så har holdet ting, som de kan forbedre og forberede til kampen på søndag, og her er Herning-Ikast et glimrende hold at møde på dette tidspunkt.

– Kasper Christensen og Herning-Ikast har deres syv mod seks-spil, og CSM Bucuresti brugte det også mod os. Der er mange parametre vi kigger på, men mest af alt kigger vi på, hvad vi kan rette hos os selv. For der er kampe som på søndag, hvor resultatet er altafgørende, og der er kampe, hvor det er læringen. Onsdag bliver en kamp for læring, hvor vi skal lære os selv bedre at kende, og søndag bliver en kamp, hvor det er ligegyldigt, hvordan vi spiller, så længe vi får resultatet, siger Jesper Jensen.

En sejr vil også have betydning, understreger cheftræneren. Det er naturligvis en del sjovere at komme til træning dagen efter en sejr, og derfor går holdet også efter de to point. Derfor skal tilskuerne ikke frygte, at holdet ikke vil kæmpe for det. Samtidig er det også to hold, der står godt til hinanden, og som allerede i denne sæson har mødt hinanden fire gange.

– Det er to fede hold, som skal møde hinanden, og det skaber en god kamp, som det altid bliver mod Herning-Ikast. Det er bare et fedt match-up, hver gang vi mødes, siger Jesper Jensen.

Marit Røsberg Jacobsen er i bedring, men er stadig ude af opgøret. Annette Jensen er ligeledes stadig tvivlsom til kampen og bliver testet op til.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen, Slutspil Pulje 2 mod Herning-Ikast Håndbold onsdag den 4. maj kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.