Semifinale sikret efter storartet indsats i Silkeborg

15/04 - 2022

Team Esbjerg blev aldrig for alvor presset, da de mødte Silkeborg-Voel KFUM denne eftermiddag. Hjemmeholdet lavede for mange fejl i kampens indledning, hvilket var med til at give gæsterne en fin føring, som gav dem ro til at hive sejren hjem, der sendte dem i semifinalen, selvom der stadig er to runder igen af slutspillet.

Inden opgøret har der været meget fokus på de kontraer, som Silkeborg-Voel er eminente til. Sidste kamp scorede de 14 mål mod Team Esbjerg på deres omstillinger, men dem fandt de ikke frem i dag. Dertil lavede de for mange fejl.

Esbjergenserne udnyttede i starten ikke helt de mange fejl, som Silkeborg-Voel kreerede. For da hjemmeholdet scorede deres første mål efter syv minutter, havde udeholdet kun sendt tre mål ind i den anden ende. De næste tre mål stod der også Team Esbjerg på, og derfor var forspringet på 1-6 efter de første 10 minutter.

Det førte til en timeout fra værterne, som de fik gevinst på. De ændrede lidt i angrebet, hvor de gik op i syv mod seks, og de fik hentet lidt ind på forspringet.

Ved stillingen 8-9 til Team Esbjerg begyndte det at gå frem for udeholdet igen. Tre mål i træk gav dem ny ro, og hen mod pausen fik de udbygget føringen endnu mere. Stillingen var 13-18 til udeholdet.

I anden halvleg var det igen fejlene fra Silkeborg-Voel, der kostede. Team Esbjerg var i total kontrol i kampen, og føringen blev kun udbygget i indledningen.

– Vi spillede en god kamp, men man kan aldrig være helt i kontrol, når man møder Silkeborg-Voel, for hvis de først begynder at løbe, så kan det gå hurtigt. Vi var dygtige og koncentrerede i dag, og vi vandt kontraduelle, og det er der ikke mange, der kan mod Silkeborg-Voel, sagde Jesper Jensen.

Da Henny Reistad scorede til 17-26, virkede kampen til at være afgjort. Selvom hjemmeholdet fik hentet lidt ind igen, så var det små justeringer, der skulle til, for at der blev lukket af igen. Selvom bredden også kom i spil, så blev det aldrig tættere.

Sejren på 28-35 fortalte også, at der ikke var de store problemer for Team Esbjerg, for det lykkedes dem at holde Silkeborg-Voel helt nede på to kontramål og 14 tekniske fejl, hvilket holdet tog en stor del af æren for.

– Returløbet gjorde, at vi fik en overhånd på dem, og det var med til at presse dem, og jo mere man kan dem, desto flere bliver fejlene, og det så man i dag. Så langt hen ad vejen var vi medansvarlige for det, sagde Jesper Jensen.

Semifinalen er vigtig, men at den allerede er på plads nu er vitalt. Næste kamp er hjemme mod Horsens Håndbold Elite, og point her vil sikre førstepladsen og hjemmebanefordel i semifinalen. Men kampen efter er første kvartfinale i EHF Champions League Women, mens opgøret mod Herning-Ikast Håndbold kommer lige efter.

– Nu skal vi have point, så vi kan blive etter i puljen, og dermed bliver opgøret mod Herning-Ikast ikke af den største betydning. Derfor var det vigtigt, at vi kunne få denne sejr. Jeg følte mig sikker på, at vi nok skulle få pointet til semifinalen i én af de tre kampe, men nu kan vi allerede lukke førstepladsen i kampen mod Horsens, sagde cheftræneren.

Den kamp kommer efter en kort landskampspause. Onsdag den 27. april kommer Jan Leslie og Horsens forbi Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Silkeborg-Voel KFUM – Team Esbjerg 28-35 (13-18)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 7, Kaja Kamp 6, Sanna Solberg 6, Line Myers 4, Henny Reistad 4, Marit Malm Frafjord 3, Mette Tranborg 3, Michala Møller 2.

Topscorer Silkeborg-Voel KFUM: Ann Grete Nørgaard 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Silkeborg-Voel KFUM: 1

I JYSK Arena.