Første chance for semifinale er i Silkeborg

14/04 - 2022

Ét point vil være nok for Team Esbjerg til at sikre semifinalepladsen, når de tager til det midtjyske for at møde Silkeborg-Voel KFUM. Fokus har i de seneste uger været på at nå topformen hen mod slutningen af sæsonen, og dette opgør i Bambusa Kvindeligaens Slutspil er sidste chance, da kampene efter landskampspausen kommer som perler på en snor.

Seneste opgør mod Silkeborg-Voel viste, at holdet er på rette vej. En sejr på 35-26 fortalte om en sikkerhed, som holdet er ved at finde tilbage til. Denne vil blive endnu større, hvis holdet kan tage sejren og det point, som er nok til at sikre semifinalen med to kampe igen.

– Det er vigtigt at få den plads sikret, fordi vi går ind i landskampspause efter opgøret, og så er den på plads og ude af verden. Det andet er at få så mange point som muligt, så vi kan få førstepladsen, der giver os hjemmebanefordel i en kamp tre i semifinalen, og det vil vi gerne have, siger Jesper Jensen.

Holdet har i denne måned haft mulighed for at gå til den til træningerne. Målet har været, at holdet skal ramme topformen i maj måned, hvor både Bambusa Kvindeligaen og EHF Champions League Women skal afgøres.

Med flere dages mellemrum mellem kampene har holdet haft en unik mulighed for at finde formen igen, og cheftræneren fortæller, at holdet viser disse takter, når de træner i Blue Water Dokken.

– Vi har skruet op for intensiteten til træningerne, og vi har haft høj kvalitet i dem. Fokus er blevet skærpet igen, og vi er ved at ramme det niveau, vi gerne vil ramme. Vi er ved at få den tro på, at vi kan præstere på højeste niveau igen, siger Jesper Jensen.

Det skal de også finde frem mod Silkeborg-Voel, der tog point fra Team Esbjerg tilbage i vinter, hvor de på hjemmebane fik 33-33. Deres koncept med høj fart, hvor kontraerne spiller en essentiel rolle, er svært at gardere sig mod, mener Jesper Jensen.

Seneste opgør for to uger siden viste, at hvis man kan tage farten ud af opgøret, så står Team Esbjerg meget bedre. Men der er tale om et hold, der har det med at finde et ekstra niveau frem, når de spiller hjemme i JYSK Arena.

– De lavede 14 kontramål mod os, og mod Horsens lavede de 16. De er så dygtige til det, og de træner det meget, men vi er skarpere i seks mod seks. De har det også med at præstere bedre, når de er på hjemmebane, så det bliver en sjov men svær kamp, siger cheftræneren.

Sejren er målet, men et point vil også være nok for at komme i semifinalen. Dermed vil der være fire point ned til netop Silkeborg-Voel med to kampe igen, men da Team Esbjerg var bedre placeret i grundspillet, går de videre ifølge ligareglerne.

Marit Røsberg Jacobsen er ude af opgøret, mens hun er i gang med at lade sin hånd hele. Vilde Mortensen Ingstad er tvivlsom til opgøret, og hun bliver set an op til opgøret.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen, Slutspil Pulje 2 mod Silkeborg-Voel KFUM fredag den 15. april kl. 16.00 i JYSK Arena:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.