Herning-Ikast presser de næste procenter ud af Team Esbjerg

10/04 - 2022

Spillet var tydeligvis forbedret i seneste kamp mod Silkeborg-Voel KFUM, som endte med en sejr til Team Esbjerg. Nu venter Herning-Ikast Håndbold i næste kamp i slutspillet i Bambusa Kvindeligaen, og de kommer til at presse esbjergenserne endnu mere, der er kommet tættere på topformen.

For selvom det gik godt mod Silkeborg-Voel, så er der stadig noget at hente for Team Esbjerg. Samtidig er Herning-Ikast af større kvalitet, og derfor forventes det, at de to hold kommer til at spille mere lige.

På trods af at modstanderen er sidste sæsons bronzevindere, så har træningen i denne uge ikke været rettet meget mod, hvordan man spiller lige præcis mod dem. Den har i stedet handlet om, hvordan Team Esbjerg rammer topformen.

– Vi troede og forventede mod Silkeborg, at vi ville tage et skridt op, og det gør vi også til kampen mod Herning. Det er gået godt til træning, men vi har ikke trænet noget specifikt på dem. Det har mere været generelle forbedringer af tingene, for vi har haft en følelse af, at det, vi har, er godt, og nu skal vi finde intensiteten og kynismen tilbage. De var væk i et par uger, siger cheftræner Jesper Jensen.

Defensiven har haft problemer på det seneste, men i kampen mod Silkeborg stod den stærkt. De gav kun 10 mål væk, mens resten kom på kontra eller straffekast. Derfor føler truppen også, at de tog et meget større skridt hen mod topformen, end hvad de følte lige efter kampen.

– Vi er ikke helt på topniveau, men vi på vej derhen, og det skal vi bevise mod Herning-Ikast, hvilket jeg glæder mig til. Samtidig har vi også set på video efter kampen mod Silkeborg-Voel, og det så bedre ud, end hvad vi lige regnede med, siger cheftræneren.

Forarbejdet er lavet til kampen mod Herning-Ikast, og det har holdet haft god tid til, hvilket de kun kan takke sig selv for. Ved at undgå ottendedelsfinalerne i EFH Champions League Women har holdet sprunget to kampe over, hvilket kunne have kostet på kræfterne.

Holdet var ved at nå et punkt, hvor den lange sæson med utallige kampe havde slidt på dem. Derfor har de seneste par uger været vitale for holdets ve og vel hen mod de afgørende kampe i sæsonen.

– Det, tror jeg, har haft stor betydning. Det gør, at vi har kunnet hæve niveauet efter et par fridage, hvor vi ikke har skullet spille kampe, hvilket har været fedt. Samtidig har vi kunnet træne lidt igen og gå i bund til træningerne, for at få den ekstra power, siger Jesper Jensen.

Kampen i Ikast bliver uden Marit Røsberg Jacobsen, der stadig er i gang med at hele sin hånd. Ellers er resten klar til at jagte de to point.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen, Slutspil Pulje 2 mod Herning-Ikast Håndbold søndag den 10. april kl. 20.00 i IBF Arena:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Henny Reistad og Mette Tranborg.