Fremgangen var synlig i sejren over Silkeborg-Voel

03/04 - 2022

Efter blamagen i Horsens, var det vigtigt for Team Esbjerg at vise, at holdet efter en uges træninger var på vej mod topformen. Det fik de vist i 55 minutter i sejren over Silkeborg-Voel KFUM i Bambusa Kvindeligaens slutspil, som endte 35-26 til hjemmeholdet.

I marts har fokus været på at koble lidt af og lade op til de sidste to måneder med højintense kampe i både ind- og udland. Team Esbjerg er nu gået ind i den første af de to, og derfor var det vigtigt, at de kunne spore denne fremgang.

Kampens indledning antydede, at det gik den rigtige retning. Hjemmeholdet fik foran 2130 tilskuere i Blue Water Dokken hurtigt skabt et komfortabelt forspring efter 10 minutter på 8-2. Silkeborg-Voel fik først gang i målene og især i deres kontra efter denne start.

Men offensivt haltede de efter. De havde store problemer i det etablerede angreb, hvor den første store fremgang var at spore for Team Esbjerg. Defensiven var nemlig på plads, og de lukkede kun tre mål ind mod gæsternes offensiv i første halvleg. Resten kom på kontra og straffe, og det glædede cheftræneren.

– Silkeborg var virkelig dygtige til kontra, og jeg syntes, at de scorede lidt for meget på det, men at vi holdt det nede på tre mål i vores forsvar, var jeg meget stolt over, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Trods den gode start fik gæsterne hentet lidt ind midtvejes i første halvleg. De kom op på 12-8, inden turboen blev sat ind hen mod pausen. Her fik Team Esbjerg udbygget føringen til 19-12, og det begyndte at se meget positivt ud.

Silkeborg-Voel skulle finde løsninger offensivt efter pausen, og de prøvede med syv mod seks-spillet, men det hjalp ikke nok. Defensiven tillod ikke meget, og værterne gjorde kun føringen større i indledningen. Med Vilde Mortensen Ingstads niende mål til 25-15, begyndte Team Esbjerg at tage det mere roligt.

Måske lidt for meget, for midtvejes inde i anden halvleg ramte de en periode, hvor udeholdet scorede fire mål i træk, og det fik cheftræneren til at tage en timeout.

– Jeg syntes, at vi lige sat den et gear ned, og så fik de lidt voksen skæld ud i timeouten. Men det var også mere en påmindelse om, at vi havde lovet hinanden, at vi skulle være intense, og det var vi langt hen ad kampen, sagde Jesper Jensen.

Der kom også styr på sagerne inde på banen efter, hvor Henny Reistad fik sat tempo i spillet igen. Hun stod for fem af Team Esbjergs syv sidste mål, og det endte med en sikker sejr på 35-26.

Sporene på fremgang var tydelige, og det mente Marit Malm Frafjord også at man kunne se. Fordelen ved at have seks dage mellem kampene, har gjort underværker forsvaret, mente nordmanden.

– Vi har haft to-tre vældig gode træninger i denne uge, hvor vi har haft fokus på at være aggressive, for vi har været lidt defensive i forsvaret i de seneste kampe. Der har været lidt usikkerhed, og vi har ikke fået det til at fungere, som vi gjorde tidligere i sæsonen. I dag var vi superaggressive. Vi vidste godt, at vi ville tabe nogle dueller, men vi har snakket om, at så skulle næste person være klar. Hvis man har en god højde, så skal sidemanden hjælpe, sagde Frafjord.

Disse forbedring så Jesper Jensen også, og derfor følte han også, at denne uge har haft stor betydning for holdets vej mod topformen igen.

– Jeg tror ikke, at vi kunne producere meget bedre, end vi gør i dag. Med en uge mere kan vi forhåbentlig lægge 5-10 procent mere på, og så er vi ved at være der, hvor vi var i januar og februar. Og det er den målsætning, vi går ind til træningerne med, afsluttede cheftræner.

Om en uge kan det komme til at gå ud over Herning-Ikast. Midtjyderne er nemlig modstanderen på søndag, hvor de er værter for Team Esbjerg.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Silkeborg-Voel KFUM 35-26 (19-12)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 10, Vilde Mortensen Ingstad 9, Kaja Kamp 4, Michala Møller 4, Mette Tranborg 3, Kristine Breistøl 2, Annette Jensen 2, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Silkeborg-Voel KFUM: Ann Grete Nørgaard 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Silkeborg-Voel KFUM: 0

2130 tilskuere i Blue Water Dokken.