Team Esbjerg afslutter samarbejde med Estavana Polman

22/03 - 2022

Team Esbjergs ledelse har meddelt Estavana Polman, at hun ikke indgår i klubbens planer for den kommende sæson. Dermed afsluttes mange års succesfuldt samarbejde et år før udløbet af hendes kontrakt.

Den 29-årige hollandske landsholdsspiller har i hovedparten af seneste og denne sæson være ukampdygtig med først et overrevet korsbånd i højre knæ og dernæst i maj 2021 et nyt uheld samme sted, som krævede yderligere en operation og måneders fravær.

– Beslutningen om, at Estavana Polman ikke indgår i vore planer for næste sæson, er truffet efter nøje overvejelse og i tæt samråd med den sportslige sektor, siger bestyrelsesformand i Team Esbjerg Elitehåndbold A/S Bjarne Pedersen.

Han tilføjer, at klubbens ledelse konstruktivt og i et positivt samarbejde med Estavana Polman og hendes rådgivere vil arbejde for at finde en løsning på de kontraktmæssige forhold. Der er flere muligheder. En af dem kan være udleje til anden klub i enten Danmark eller udlandet, som der allerede har vist sig interesse for. En anden kan være et ophør af kontrakten, der står til udløb 30. juni 2023.

– Det er vigtigt for klubben, at Estavana Polman kommer godt videre med sin karriere, og det ønsker vi videst muligt at medvirke til. Vi ynder at henvise til kollektivets triumf, når vi opnår store, nationale og internationale resultater, men vi har som klub nået et niveau, hvor vi også er afhængige af individuelle præstationer i topklasse. ”Essie” har mere end nogen anden bidraget til, at Team Esbjerg nu tilhører toppen af europæisk klubhåndbold. Samarbejdet har på alle måder været en succeshistorie for begge parter, siger Bjarne Pedersen.

Estavana Polman kom til Team Esbjerg i sommeren 2013 og debuterede i september samme år i en kamp mod Viborg HK. Hun har spillet 240 kampe og scoret 1.270 mål for klubben, hvilket gør hende til den mest scorende spiller i klubhistorien.