Sejr over Viborg HK vil sikre to point i slutspillet

11/03 - 2022

Med fire kampe igen i grundspillet i Bambusa Kvindeligaen, står Team Esbjerg med alle muligheder for at tage to point med over i slutspillet. Det kræver en sejr over Viborg HK i domkirkebyen, og det er en udfordring i sig selv.

Det viste seneste opgør mellem de to hold. Her vandt de grønblusede i Blue Water Dokken i de to klubbers første ligakamp i sæsonen. Det er efterhånden længe siden, at de tog sejren på 30-34, og de to hold ser meget anderledes ud end dengang.

Team Esbjerg stormer i øjeblikket frem og lader til at være et hold, der ikke kan tabe. Viborgs vinter har været med flere op- og nedture, men Jesper Jensen vil aldrig tage et opgør mod de mangedobbelte danske mestre for givet.

– Viborg er altid farlige. De har en solid defensiv og en god kontra, og så har de individualister som Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Moa Högdahl, Lærke Nolsøe og mange andre, der nemt kan lave otte-ni mål i en kamp, siger Jesper Jensen.

Gennem flere sæsoner har Viborg HK været stærke på deres kontraer. Via deres stærke defensiv har de kunne score mange af deres mål på deres hurtighed op ad banen.

Selvom Team Esbjerg også er et hold, der uden problemer kan spille i højt tempo, så gælder det for Jesper Jensens mandskab om at være mere kontrollerende i spillet. Og det er her detaljen ligger.

– De er et notorisk kontrahold og det stærkeste i landet. De vil forsøge at styre kampen gennem deres høje tempo. Vi skal derimod forsøge at styre opgøret mere, end de kan, og dét bliver kunsten for os, siger cheftræneren.

Grundspillet i Bambusa Kvindeligaen er også ved at nå til vejs ende. Odense Håndbold har igen vist sig at være et stærkt mandskab, som altid kan finde to point i svære situationer. Derfor virker det også stærkt usandsynligt, at Team Esbjerg kan indhente de tre point, der skal til for at overhale fynboerne og tage grundspilssejren.

En trøst kan være at tage andenpladsen, som vil give holdet to point med over i slutspillet, og det kan holdet sikre sig med en sejr over Viborg. Dermed vil der være seks point ned til Herning-Ikast Håndbold med tre kampe igen. Og da Team Esbjerg er bedre indbyrdes, tilfalder andenpladsen i grundspillet Team Esbjerg, hvis de to hold ender á point. Og selv hvis det ikke skulle ende med to point i weekenden, så forbliver holdet fortrøstningsfuld.

– Det er vigtigt at få de to point med over, men jeg er også overbevist om, at vi skal nok klare det, selv hvis vi taber mod Viborg, men vi vil gerne have revanche mod dem, afslutter Jesper Jensen.

Fem spillere måtte sidde ude i seneste opgør. Jesper Jensen beretter, at Beyza Türkoglu og Sanna Solberg er klar igen. Estavana Polman og Annette Jensen er mere tvivlsomme, og derfor bliver deres udvikling nøje observeret.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Viborg HK lørdag den 12. marts kl. 16.10 i Vibocold Arena:

Målvogtere: Dinah Eckerle og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Annette Jensen, Line Myers, Michala Møller, Estavana Polman, Henny Reistad og Mette Tranborg.