Håndbold- og familiemennesket Rikke Poulsen tager et år til

09/03 - 2022

Rikke Poulsen har med overbevisende præstationer i flere turneringer i denne sæson på ingen måde givet indtryk af, at karrierestoppet nærmer sig. Hun bebudede i efteråret sit ophør efter denne sæson af familiemæssige årsager, men nu har hun fået vished for, at familie og tophåndbold kan forenes i endnu en sæson. Hun har indgået en ny etårig aftale med Team Esbjerg, som hun kom til fra Viborg HK i 2019 og har fejret adskillige triumfer med.

– Det var ikke håndboldspilleren, der var brændt ud, da jeg tog min beslutning, men familiemennesket, der sagde stop. Men jeg kan mærke, at jeg slet ikke er mæt af store oplevelser, og at jeg fortsat brænder for at fortsætte som håndboldspiller. Det primære er, at familien er med på, at jeg fortsætter, og at vores søn, Sylvesther, trives i det, siger Rikke Poulsen, 35 år.

Hun, Sylvesther og ægtemanden Brian Løjmand flytter til sommer ind i en villa i Aarhus, hvorfra han får kortere til sit job i Silkeborg, hvilket indgår i familiekabalen. Rikke Poulsen vil også i den nye sæson kunne deltage i alle træninger og løber ikke tør for lejlighedsvise overnatningsmuligheder i Esbjerg.

Cheftræner Jesper Jensen vedgår, at ledelsen har indgået et kompromis ved at lade Rikke Poulsen være bosat i Aarhus – klubbens kultur kræver nærhed – men at hendes øvrige kvaliteter rigeligt opvejer de negative sider ved at gøre en undtagelse.

– Vi kender Rikke og ved, at hun ikke kommer til at fjerne sig fra gruppen. Vi har været ekstremt langt og grundigt omkring i keeperverdenen og er blevet tilbudt andre dygtige målvogtere, men uden at føle, at de passede ind i vores kultur. Med Rikke får vi en passion, en spiller, der elsker store kampe, senest Final4-finalen mod Odense. Modsat yngre målvogtere ser hun det som noget positivt, når det rumler i maven inden store kampe. Hun er en cirkushest, et menneske, man må forholde sig til, en karakter, som vi er glade for at have i klubben i endnu en sæson, siger Jesper Jensen.

Rikke Poulsen var i sin første sæson i Team Esbjerg med til at vinde det danske mesterskab og nå til kvartfinalen i DELO EHF Champions League, som ikke blev spillet på grund af covid-19-pandemien. Tidligere har hun som landsholdsspiller med 73 landskampe været med til at vinde bronze ved VM i Serbien. Senest havde Rikke Poulsen en stor andel i, at klubben på hjemmebane vandt Santander Cup, og Team Esbjerg har realistiske muligheder for både at vinde det danske mesterskab og at nå Final4 i DELO EHF Champions League.

– Så længe, jeg præsterer, som jeg har gjort i denne sæson, giver det mening at fortsætte. Vi har vundet pokalen, og snart følger kampen om DM og Champions League Final4, hvor alt kan ske. I næste sæson ser jeg det samme billede for mig. Efter den lange coronaperiode har vi fået vores hjemmepublikum, som ikke findes magen til ret mange andre steder, tilbage. Det er kun i de bedste klubber i verden, og dem tilhører vi jo selv nu, siger Rikke Poulsen.

Med den seneste udvikling består Team Esbjergs målvogterduo også i den kommende sæson af Rikke Poulsen og den tyske landsholdsmålvogter, Dinah Eckerle.