Klasser til forskel giver Team Esbjerg pokalsejren

27/02 - 2022

I de sidste 30 minutter af Santander Cup Final4-finalen var der ingen tvivl om, hvilket hold, der skulle løfte pokalen. Team Esbjerg viste sig at være for stærke til Odense Håndbold. Forsvaret gav ingen chance til fynboerne, og hvis de endelig kom i gennem, så stod en målvogter i vejen. Dermed blev Team Esbjerg pokalvindere for 2022 med en sejr på hele 32-21.

Det var også Final4-værterne, der hurtigt satte sig på kampen. Indledningen bragte dem foran med 3-1, og det blev hurtigt klart, at dette opgør vil blive vundet på de to målvogtere, Rikke Poulsen og Althea Reinhardt. Begge endte de første 30 minutter med redningsprocenter på hen mod 50, men det var Team Esbjergs, hvis procenter var lidt højere.

Det skyldtes en defensiv i aboslut verdensklasse! Midteraksen bestående af Mette Tranborg, Kristines Breistøl eller Marit Malm Frafjord gav intet væk til de odenseanske bagspillere. Hverken Dione Housheer eller Mie Højlund kom frem til noget mindeværdigt. Og hvis de prøvede udad i banen, var backerne hurtige til at hjælpe.

Da værterne kom foran med 9-6, tog Odense deres første timeout. Ulrik Kirkely valgte at gå op i et syv mod seks-angreb, men de fik ikke nok ud af det. Forsvaret stod for godt til det, og det gjorde de resten af første halvleg ud. Derfor gik Team Esbjerg også til pause med en føring på 12-9.

– Vi spillede os til mange chancer. Vi spillede en god angrebskamp velvidende, at Odense har en god defensiv. De chancer vi fik, reddede Althea (Reinhardt, red.) mange af. Så vi var egentlig okay tilfreds med spillet i første halvleg, og vi havde meget få ting, som vi skulle rette, sagde en glad Jesper Jensen efter kampen.

Noget ændrede sig efter pausen. For i de første 15 minutter var det totalt Esbjerg-dominans. De mange chancer blev omsat i angrebet, for der blev skudt hul på den odenseanske målvogter, mens forsvaret blev ved med at lukke af. Inde for det kvarter lykkedes det kun Odense at score tre mål, mens værterne fik sendt 11 i kassen.

Den store føring satte gang i festen, og selvom Odense på ingen måde havde opgivet, så lykkedes det dem ikke at lirke defensiven op. De prøvede at gå op i et 4-2-forsvar, for at skabe mere panik i den esbjergensisk offensiv med et håb om kontraer til følge, men det havde værterne styr på, for det gjorde Herning-Ikast også i semifinalen. Fynboerne prøvede også at gå syv mod seks i angrebet, men også her var defensiven parat.

– Rikke var ekstrem god i første halvleg, og i anden halvleg var det forsvaret. Vi var bevidste omkring, at de ville gå i syv mod seks, og jeg syntes, at spillerne præsterede på et ekstremt højt niveau og gjorde det svært for Odense at komme til chancer, og dem de kom til, ville vi gerne give dem, og der havde Rikke stadig gode procenter, sagde Jesper Jensen.

Da Kaja Kamp scorede sit sidste ud af otte mål til 24-13, begyndte cheftræneren også at give spilletid til bredden, men det fik ikke Esbjerg til at slå op i banen og begynde festen. De holdt forspringet på omkring 10 mål og gjorde det kampen ud.

Derfor kunne Blue Water Dokken gå amok i en kæmpe guldfest og glædesrus. Båret frem af de mange tilskuere på lægterne blev det til en storsejr over Odense på 32-21, og det skaber perspektiver fremadrettet.

– Nu har vi bevist, at vi kan præstere, når der er pres på og forventninger til os. Både udefra men så sandelig også indefra. Og det, tror jeg, er en vigtig læring, afsluttede cheftræneren.

Festen bliver kort, da flere af spillerne skal afsted med diverse landshold, men fest bliver der. Derfor ligger næste kamp lidt ude i fremtiden. Den 9. marts kommer bronzevinderne fra Final4-stævnet, Herning-Ikast Håndbold, tilbage til Blue Water Dokken i en kamp i Bambusa Kvindeligaen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 32-21 (12-9)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 8, Henny Reistad 6, Kristine Breistøl 5, Beyza Türkoglu 3, Michala Møller 2, Annette Jensen 2, Mette Tranborg 1, Line Myers 1, Sanna Solberg 1, Estavana Polman 1.

Topscorer Odense Håndbold: Dione Housheer 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Odense Håndbold: 3

2500 tilskuere i Blue Water Dokken.