Underpræsterende Aarhus United viser tegn på liv

15/02 - 2022

Med et hurtigt kig på stillingen i Bambusa Kvindeligaen, vil Aarhus United umiddelbart ikke give Team Esbjerg de store problemer. Forskellen mellem andenpladsen og 10.-pladsen burde være for stor, men århusianerne er begyndt at røre på sig efter et svagt efterår, hvor de smed mange point. Derfor indtager de også en plads ude for slutspillet.

Noget har dog ændret sig i Smilets By i det nye år. De seneste resultater har vist, at de er et hold, som ingen – heller ikke førerholdene – kan vide sig sikre imod. På papiret er det kun blevet til fire point i de seks kampe, men når modstanderne hedder Herning-Ikast, Viborg HK, Odense Håndbold samt Nykøbing F. Håndbold – sidstnævnte på udebane endda – så er det svært for alle hold at tage point hjem. At det største af de nederlag tilmed kun er på fem mål, vidner det om et mandskab, der har fundet formen frem på det rette tidspunkt,

Sejrene derimod er kommet mod direkte konkurrenter til slutspillet. København Håndbold og Silkeborg-Voel KFUM blev begge sendt hjem uden point, og derfor er der ved at være liv i Aarhus igen, og det er ikke gået ubemærket hen.

– De kan drille mange hold, hvis de spiller op til deres bedste. De har mange dygtige spillere, heriblandt ligaens topscorer i Mathilde Neesgaard. Hele deres bagkæde er dygtig, og de har mange muligheder. De er ved at have fundet formen, og hvis de kan ramme det spil, som de burde kunne, så er det også en slutspilsbejler, siger cheftræner Jesper Jensen.

Kampen bliver derfor ikke en dans på roser, og det forventer cheftræneren heller ikke. I første omgang skal de to point hjem, så holdet kan lægge pres på Odense i toppen af ligaen. Hvordan de kommer hjem, er mindre underordnet. Naturligvis vil en hurtig, sikker føring være at foretrække, som har været tendensen i de seneste ligakampe, men så længe det bliver til to point, skal det nok gå.

– Vi har ikke rigtig andre mål end de to point. Vi har bevist mod topholdene i Champions League, at vi kan være med der. Så gælder det om, at vinde kampene i ligaen, når vi har andre opgør, hvor vi kan måle os, så sejren bliver det vigtigste for os, siger Jesper Jensen.

De mange kampe er efterhånden ved at blive til en floskel, og det er det også i truppen. For selvom de kommer som perler på en snor, og har gjort det gennem hele sæsonen allerede, så oplever Jesper Jensen ikke, at holdet viser tegn på træthed.

Enkelte skader i de seneste uger har ramt truppen, men alle er nu fit for fight, og derfor er der også stor glæde over, hvor holdet befinder sig lige nu rent fysisk.

– Det vigtigste for os er, at alle spillere stadig føler sig friske, og det gør de. Kun enkelte skal arbejdes stille ind på holdet igen, men ellers er alle stadig på toppen, siger cheftræneren.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Aarhus United onsdag den 16. februar kl. 18.30 i Blue Water Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Estavana Polman, Line Myers og Mette Tranborg.