Jesper Jensen vred nok ud af kluden til en seksmålssejr

09/02 - 2022

For mange fejl fra Ringkøbing Håndbolds side var årsagen til, at Team Esbjerg fik scoret hele 12 mål på kontraer i Bamubsa Kvindeliga-opgøret mellem de to mandskaber. De mange mål lagde grundstenen til en sikker sejr for esbjergenserne, der vandt stort, uden at være presset på noget tidspunkt af opgøret.

For selvom hjemmeholdet viste fint spil til tider, hvor især deres stregspil var eminent, så var det ikke nok mod et udehold, der havde styr på kampen gennem alle 60 minutter. For fejlene blev for mange i første halvleg for Ringkøbing. Otte tekniske fejl førte til otte kontramål i den anden ende.

Værterne fulgte nogenlunde med i de første 25 minutter, med ved stillingen 10-12 til Team Esbjerg gik det pludseligt stærkt. På tre minutter scorede de nemlig fem mål, og dermed fik de opbygget en føring til pausen, som lød på 11-18.

– Det var rart med de mål. De scorede fire mål i træk lige inden, og vi fandt så fem gode minutter frem, og så var kampen reelt afgjort. Det ændrede lidt på strategien op til anden halvleg, og vi kom også ud med en opstilling af spillere, som ikke har spillet meget sammen tidligere. Det gav også overskud til, at spillere som Henny Reistad, Kristine Breistøl og Kaja Kamp, der har været ene stregspiller i de seneste kampe, fik lidt pause, sagde Jesper Jensen.

Efter pausen blev føring kun større. Mette Tranborg gjorde det til 17-26 efter 43 minutter, og herefter begyndte Jesper Jensen at gøre brug af bredden. Det førte til lidt koncentrationssvigt, men Ringkøbing kom aldrig tættere på end fem mål.

Der var nemlig ingen problemer med at spille sig frem til chancerne, men i skudøjeblikkene tabte spillerne lidt fokus, og det samme skete også i forsvaret, hvor værterne viste mere skarphed. På trods af det, så endte det med en sikker sejr til Team Esbjerg på 28-34, hvor alle udespillere endte med at komme på måltavlen for esbjergenserne.

– Niveauforskellen var til stede, selvom jeg syntes, at vi ramte perioder, hvor vi blev ukoncenterede og ufokuserede. Vi manglede måske lige de sidste 10-15 procent, og der var situationer, hvor vi kogte lidt i forsvaret samt andre småting, sagde cheftræneren.

I sidste ende er de to point de vigtigste, og så er det mere underordnet, hvordan det skete, når sejren blev på seks mål.

– Vi skal være glad for sejren, og så har holdet vist hen over sæsonen, at de kan steppe op, når det gælder, og det er det vigtigste. Som træner kan man altid stræbe efter det optimale, men nogle gange skal man også erkende, at man ikke skal vride mere væske ud af kluden. Vi kunne altid have spillet mere sammenhængende, men det ville have kostet senere på sæsonen, sagde Jesper Jensen.

Næste kamp er der igen mulighed for at bredden får mere spilletid. Brest Bretagne Handball med Sandra Toft i truppen kommer til Esbjerg i DELO EHF Champions League. Og da førstepladsen er sikret, giver det mulighed for at gemme lidt på kræfterne til når sæsonen går i sin afgørende fase.

Kampen i tal:

Ringkøbing Håndbold – Team Esbjerg 28-34 (11-18)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 7, Henny Reistad 7, Kristine Breistøl 4, Annette Jensen 3, Mette Tranborg 3, Kaja Kamp 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Sanna Solberg 2, Michala Møller 1, Beyza Türkoglu 1, Line Myers 1, Estavana Polman 1.

Topscorere Ringkøbing Håndbold: Alberte Simonsen og Julie Holm 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Ringkøbing Håndbold: 0

I Green Sports Arena, Ringkøbing