Team Esbjerg nådesløse mod Skanderborg Håndbold

02/02 - 2022

Seneste pointtab mod Silkeborg-Voel var måske den bratte opvågnen, som Team Esbjerg havde brug for. Siden har holdet nemlig kørt alt modstand over, og i aften vandt de med hele 38-20 over Skanderborg Håndbold i Bambusa Kvindeligaen.

Indledningen på opgøret begyndte perfekt for Team Esbjerg. Skanderborg Håndbold havde utroligt store problemer med at spille sig igennem forsvaret, og det blev hurtigt til en føring på 7-1, hvor deres eneste scoring kom på et straffekast.

En timeout ved samme stilling hjalp ikke for gæsterne, og anden timeout blev allerede taget efter små 14 minutter ved stillingen 11-3, og her havde antallet af tekniske fejl for udeholdet sneget sig op på ni. Og når de spillede sig gennem, stod Dinah Eckerle ofte i vejen. Hun sluttede første halvleg med en redningsprocent på 54.

I den anden ende havde Team Esbjerg meget mere succes. Krydsspillene sad i skabet, og skytterne blev spillet perfekt op, hvilket gav dem gode betingelser til at hamre boldene i kassen.

Kampen mindede på mange måder om et opgør i fjor mellem de to hold, hvor Team Esbjerg også hurtigt fik et stort forspring, men dengang var der tale om en glimrende målvogterpræstation fra esbjergenserne. I dag kunne gæsterne ikke spille sig i gennem, og derfor førte de med hele 24-5 ved pausen.

– Det var en enorm flot første halvleg, som kom i stand efter en koncentreret indsats. Alle de ting, som vi havde snakket om inden, det var vi enorm skarpe på, og alt hvad Skanderborg kom med, følte vi, vi havde styr på. Det var bare en flot indsats, for der er meget talent hos Skanderborg, men der er fysisk et stykke op til etablerede landsholdsspillere. Så selvom der kommer til at være landsholdsspillere fra dette Skanderborg-hold, så er der stadig skridt op, sagde Jesper Jensen, der tilføjede, at dagens modstander på ingen måde ramte niveau i dette opgør.

At det hele blev lidt mere ukoncentreret efter pausen, kan man ikke bebrejde holdet for. Et gearskifte virkede kun normalt fra spillerne, med de mange kampe in mente. For allerede på lørdag venter et vigtigt opgør, hvor modstanden er af en helt andet kaliber.

Forsvaret fik ikke tacklet igennem, spillerne mistede lidt fokus i skudøjeblikkene, og farten i angrebsspillet var sat ned. Fejlene tog cheftræneren også med sindsro.

– Anden halvleg var ikke værd at bruge tid på. Hvis man fører med 19 i pausen, og vi skal rotere så meget, som vi skal, så skal vi ikke bruge krudt på det. For mig var det ikke vigtigt, sagde Jesper Jensen.

Dermed endte de tre kampe på fem dage lykkeligt for Team Esbjerg. Tre storsejre på henholdsvis 13, 12 og 18 mål, hvor disse blev skabt på en første halvleg, hvor koncentrationen har været i top.

– Vi har hele tiden italesat, at vi skal vise vores niveau, og så skal modstanderen vise, hvad de kan bringe. Især i første halvleg har vi gjort det, og så skal modstanderen se, om de kan overmatche det i anden og så kan vi rette til. Det har været megafedt i en stresset periode, at vi har kunne få disse sejre, sagde cheftræneren.

På lørdag venter der endnu et brag. Buducnost Bemax er værter i DELO EHF Champions League.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Skanderborg Håndbold 38-20 (24-5)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Kaja Kamp 7, Marit Røsberg Jacobsen 5, Beyza Türkoglu 4, Sanna Solberg 4, Michala Møller 3, Mette Tranborg 3, Kristine Breistøl 2, Annette Jensen 2.

Topscorere Skanderborg Håndbold: Emilie Bech og Emilie Ytting 3.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Skanderborg Håndbold: 1

1341 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.