FTC står i vejen for døren til kvartfinalen

22/01 - 2022

Med fem runder tilbage af gruppespillet i DELO EHF Champions League begynder det at spidse til i Gruppe A, hvor Team Esbjerg ligger øverst. Seneste sejr over Rostov-Don havde en enorm betydning, men søndag venter en anden direkte konkurrent om en af de to øverste pladser, der giver direkte adgang til kvartfinalen: FTC-Rail Cargo Hungaria.

I øjeblikket ligger søndagens modstander side om side med Rostov-Don, men ligesom Team Esbjerg har ungarerne en kamp færre end russerne. Derfor vi vil en sejr over FTC betyde, at der vil være tre point ned til de to forfølgere. Og truppen glæder sig over, at de har sat sig selv i sådan en position.

– Bare det at spille Champions League er motiverende i sig selv. Hvis vi samtidig gør det godt i dette opgør, så kommer vi endnu tættere på en kvartfinale og endnu tættere på et af vores mål, og det skal vi glæde os over, slår cheftræner Jesper Jensen fast.

Men at vinde over de ungarske mestre er lettere sagt end gjort. De to duellanter har mødt hinanden flere gange hen over de senere år, og derfor er der tale om to trupper og to trænere, der kender hinanden rigtig godt.

Derfor kommer det til at handle om de små detaljer, som bliver afgørende for kampens udfald. Og hvis man samtidig kigger på de tidligere opgør, så er de alle endt med uafgjorte eller små sejre, og derfor spår Jesper Jensen også, at det bliver endnu et opgør, som bliver afgjort til sidst.

– Det er altid lige kampe, vi spiller mod hinanden. Sidste år kom de til Danmark uden profiler, og de vandt. Vi tog til Ungarn i efteråret uden fire spillere og kunne have taget sejren. Det er to hold, der står godt til hinanden, så der skal findes en ekstraordinær indsats frem for at slå dem, siger cheftræneren og uddyber hvilke facetter, der bliver afgørende:

– Taktikken kommer til at spille ind, og det gør den individuelle kvalitet, som spillerne kommer med på dagen også. Vi kender dem efterhånden godt, og det er stadig den samme træner. Derfor bliver det svært at finde på noget nyt, som kan overrumple dem.

Efter en uge med sygdom, som endte med udskydelsen af to kampe, er en topkamp i Champions League ikke helt at foretrække. Men truppen og staben er fortrøstningsfulde. Kampen mod Holstebro Håndbold gav vigtige minutter i benene, og siden er det blevet til flere træningspas for holdet.

Derfor føler holdet sig også klar til møde et europæisk tophold, selvom optakten naturligvis kunne have været bedre.

– Ugen har naturligvis været med til at gøre det hele lidt urytmisk, men jeg føler, at vi har klaret det på flotteste vis. Spillerne og staben har været ultraskarpe, og vi står rigtig godt, afslutter Jesper Jensen.

Selvom truppen er ved at være i fuld vigør igen, så er der stadig enkelte, som skal følges nøje. Derfor bliver det en beslutning på dagen, hvem der kommer med.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod FTC-Rail Cargo Hungaria søndag 23. januar kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Estavana Polman, Mette Tranborg og Line Myers.