Mette Tranborg indgår lang aftale med Team Esbjerg

20/11 - 2021

Landsholdsprofilen Mette Tranborg er slet ikke færdig med Team Esbjerg og byen, når der til sommer er gået to sæsoner. Den skudstærke bagspiller har indgået en ny treårig aftale frem til 30. juni 2025 og ser frem til at lægge yderligere til sin kunnen i de næste sæsoner.

– Jeg kan mærke, at jeg hele tiden udvikler mig, og at jeg ikke er den samme håndboldspiller, som da jeg kom for halvandet år siden. Jeg er blevet mere rolig i mit spil, har flere muligheder og er bedre til hele tiden at vurdere enhver kampsituation. I de næste tre år skal vi vinde en masse pokaler, en masse guld, og jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde med Jesper Jensen, siger Mette Tranborg.

Den 25-årige aarhusianer kom til Team Esbjerg fra Odense Håndbold og betegner det selv som en koldstart at genoptage spillet efter halvandet års skadespause. Hun nåede ret hurtigt sit tidligere niveau, og landsholdskarrieren er tilbage på sporet med nu 187 mål i 73 landskampe.

– Vi fik overtalt Mette til at komme til Team Esbjerg for halvandet år siden, og derefter har hun ikke set sig tilbage og har været inde i en forrygende udvikling. Hun har fået mange flere våben i sit spil efter tidligere at have været lidt stigmatiseret og sat i en kasse som spillertype. Men selv om hun har fået udvidet våbenarsenalet, er der fortsat masser af udviklingsmuligheder, som vi skal arbejde med, siger cheftræner Jesper Jensen og fortsætter:

– Vi vil gerne gøre Mette klar til en stor klub i udlandet, hvis hun drømmer om det, men vi vil meget mere med hende inden da. Team Esbjerg er ikke et stagnerende projekt, og når vi rammer den rigtige bane, kan vi nå langt med dette hold. Mette ved, at hun kan udvikle sit potentiale yderligere her.

Jesper Jensen roser hende for i en ung alder at have en veludviklet indsigt i og fornemmelse for mennesker. Hun er en stærk karakter med perspektiv på håndboldspillet og livet udenfor.

Mette Tranborg fremhæver også selv betydningen af at spille på et hold med så mange profiler og så mange muligheder for at hævde sig, både nationalt og europæisk. Ligeledes er den menneskelige dimension med til at afgøre, at hun vælger at gå langsigtet med Team Esbjerg.

– Jeg var vildt glad for at være i klubben fra dag et med pigerne på holdet, trænerstaben og menneskene bag. Det er bare et enormt godt sted at være, og jeg kan også godt lide byen, der på få måneder efter den værste coronaperiode har vist, hvad den indeholder, siger hun.

Med en treårig kontrakt er der vished om fremtiden, og hun har tænker på at uddanne sig fra sommeren 2022, enten forfra eller som en kandidat oven på uddannelsen som fysioterapeut.