Kaja Kamp tager to år til som Team Esbjergs altmuligkvinde

17/11 - 2021

Kaja Kamp er i sin anden sæson i Team Esbjerg på vej til at gøre sig uundværlig som spilleren, der kan dække de fleste positioner på banen, når der er behov for hendes fighterglade og uimponerede tilgang til spillet. Nu har hun indgået en ny toårig aftale oven på to etårige med klubben, så engagementet udløber 30. juni 2024.

– Da jeg kom til klubben, havde jeg ikke drømt om, at jeg skulle spille Champions League. Det er lidt vildt. Nu er jeg bare glad for, at Team Esbjerg gerne fortsat vil have mig, og at det nu er en toårig aftale, siger Kaja Kamp, 27 år.

Aalborg-pigen, der efter to sæsoner i TTH Holstebro var på vej til den tyske bundesliga, men måtte ændre planer på grund af coronaudbruddet, kom til Team Esbjerg som supplement til Vilde Ingstad og Marit Malm Frafjord. Hun har erobret spilletid fra ikke kun sine mere kendte medspillere på stregpositionen, men også hvor der ellers er brug for hendes indsats.

– Kaja er en fed karakter, som enhver træner drømmer om at have i sin trup. Hun kommer med, hvad hun har, og hun yder en fuld indsats hver gang, uanset hvilket opgave, man beder hende om at påtage sig. Både personligt og på banen er hun inde i en supergod udvikling. Kaja er oppe imod enorme profiler og er på de formelle konkurrenceparametre nummer tre på stregen. Men der kommer mange gode ting til dem, der gør, som hun gør. Der er ikke nogen, der ikke kan lide Kaja, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han bruger hendes indsats i en hjemmekamp mod Randers HK for nylig som eksempel på, at hun kan komme ind fra bænken og rive holdkammeraterne med, hvis de er stivnet lidt spillemæssigt.

– Nu venter jeg kun på, at Jesper sætter mig ind i målet. Jeg er vant til at blive sat ind, hvor han tror, at jeg kan løse en opgave. I det hele taget er jeg vildt glad for at være her, både i klubben og i byen, der ikke er for stor og er nem at komme rundt i. Efterhånden som mere er åbnet efter corona, har Esbjerg meget at byde på, og nu glæder jeg mig til at se, hvordan byen tager sig ud i julemåneden, siger Kaja Kamp. Kaja er uddannet finansøkonom og har en professionsbachelor i Sport Management, men giver en håndboldkarriere, der har ført hende længere, end hun havde regnet med, sin fulde opmærksomhed. Kaja er klar.