Rejsen til Dortmund skaber nye udfordringer

13/11 - 2021

Denne sæsons udgave af DELO EHF Champions League har Team Esbjerg vist sig fra sin bedste side. Søndag gælder det BV Borussia 09 Dortmund, der også har skabt resultater, der har givet genlyd gennem kontinentet, og derfor venter der en stor udfordring for holdet, der også skal teste nye rejsevaner af.

De seneste sejre i turnering har sendt Team Esbjerg mod toppen af gruppe A. Med et point op til FTC på førstepladsen og et point ned til Rostov-Don på tredjepladsen er der forhåbninger om, at en placering blandt de første to i gruppen er muligt. Det vil give dem en direkte billet til kvartfinalen i turneringen, men Dortmund kan stikke en kæp i hjulet på de drømme.

For tyskerne ligger også godt til. De har med sejr over Brest og uafgjort mod FTC vist, at det er et hold, som kan bide skeer med de store hold i Champions League, og det er ikke gået ubemærket hen hos Jesper Jensen.

– De har en masse, vi skal holde øje med. De har gjort det godt i Champions League, hvor man godt kan sige, at de har overrasket positivt. Spillerne kender vi ikke 100 procent, men de er en del af den subtop af spillere fra Tyskland, Holland og Norge, og derfor skal vi hurtigt finde en rytme. Men hvis vi spiller op til vores niveau, kan vi få de to point, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren peger især på Alina Grijseels, der i denne sæson har scoret mål på stribe for tyskerne. Senest blev det til 15 i storsejren over HC Podravka Vegeta på hele 38-14. Også den tidligere Team Esbjerg-spiller Laura van der Heijden har vist gode takter for tyskerne.

På trods af de fine resultater, så påtager cheftræneren sig favoritrollen, selvom den ikke er stor. Kvaliteten i den danske trup burde være større end i den tyske, mener han.

– Grunden til, at vi har favoritværdigheden, er, at vi har spillet godt. Vi havde den nok også inden turneringen gik i gang. Den måde de har spillet på, har udlignet den lidt, men vi har også leveret gode resultater. Derfor er der mange ting, der taler for en god kamp, siger Jesper Jensen.

Holdet tager af sted til Dortmund søndag morgen, og det er nyt. Tidligere har truppen altid taget af sted dagen inden kampene, men som noget nyt prøver de at rejse på dagen og komme hjem samme aften. Derfor bliver vanerne ændret, og spillerne skal derfor lade op til kampen på en ny måde.

– Det bliver en lille test for os. Ved at rejse på dagen skal vi se, om vi kan optimere de mange rejser, vi er på. Flere af de norske spillere kender det fra hjemlandet, men det er første gang for os i Esbjerg. Derfor er jeg spændt på, hvordan holdet reagerer, siger cheftræneren.

Line Myers og Henny Reistad sad ude i seneste kamp mod Randers HK. Ifølge Jesper Jensen vil de blive testet op til kampen.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod BV Borussia 09 Dortmund søndag den 14. november kl. 14.00 i Helmut Körnig Halle, Dortmund:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.