Når offensiven halter, træder defensiven til

10/11 - 2021

Angrebet havde problemer med at levere høj kvalitet i Bambusa Kvindeliga-kampen mod Randers HK. Gæsternes offensive forsvar skabte uro hos Team Esbjerg, der dog kan trøste sig med, at defensiven igen leverede og holdt udeholdet nede. 29-21 blev kampens resultat til esbjergenserne.

De otte mål virkede til at være en anelse for stor, og forspringet kom også først til sidst i opgøret. Inden havde Randers fulgt godt med. Allerede fra kampens indledning tog de teten i deres defensiv. De gik offensivt til værks, hvilket skubbede Team Esbjergs kæde langt tilbage.

Skuddene fra distancen har været en af esbjergensernes styrker i denne sæson, og det var årsagen til det offensive udspil fra gæsterne. Betingelserne for skyttere som Kristine Breistøl og Mette Tranborg blev svære, når de skal afsluttet fra 10-11 meter. Det lagde dog pres på mere gennembrudsstærke spillere, men også her stod randrusianerne godt mod.

Angrebet havde problemer med at spille sig igennem, og cheftræner Jesper Jensen erkendte også efter kampen, at det blev lidt for tungt.

– Vi havde lidt sådan en kamp, hvor vi havde en følelse af, at vi bevægede os rundt i vand. Det blev lidt tungt og træt. Dem har vi ikke haft mange kampe af, og så skal vi tilbage for at kigge på, om vi har trænet forkert eller noget andet. Og hvis man har lidt tunge ben, så er det altid en udfordring at stå mod et offensivt forsvar, sagde Jesper Jensen, der også pegede på, at fraværet af Henny Reistad også gjorde det svære at låse Randers’ forsvar op. Nordmanden sad over i kampen med en mindre skade.

Heldigvis var defensiven igen på plads. Rikke Poulsen leverede endnu en gang en toppræstation og sluttede med en redningsprocent på 45. Forsvaret var med til at give målvogteren gode betingelser, ved at gøre chancerne for mål små, og det har ført flere gode præstationer i målet i den seneste tid.

På trods af de mange udfordringer blev Team Esbjerg aldrig rigtig truet på måltavlen. Efter Randers kom foran med 9-10 i midten af første halvleg, var gæsterne ikke tættere på en sejr. En stærk slutspurt sendte hjemmeholdet i front med 16-12, som blev pausestillingen.

Efter snakken i omklædningsrummet var det stadig esbjergenserne, der holdt Randers bag sig. Føringen forblev på plus tre som minimum gennem anden halvleg, og sejren var aldrig rigtig i fare, selvom spillet ikke var i top. De to point kom i hus, og det var det vigtigste.

– Efter Rostov-sejren klarede vi det flot kampen efter mod Horsens, og den frygtede jeg også lidt for. Så ramte vi toppen mod Herning-Ikast igen, og så har vi denne kamp. Der er ikke noget at sige til, at spillerne har brug for lidt pause. Det har vi svært ved at give dem. Jeg var nogenlunde tilfreds med kampen, og så var vi godt klar over, at vi kunne have spillet bedre med lidt friskere ben, sagde cheftræneren.

Sejren giver holdet et rygstød ud mod Europa. Søndag skal de syd for grænsen og ned i Ruhr-distriktet, hvor BVB Borussia 09 Dortmund venter i DELO EHF Champions League.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Randers HK 29-21 (16-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 6, Marit Røsberg Jacobsen 5, Sanna Solberg 4, Annette Jensen 4, Marit Malm Frafjord 2, Beyza Türkoglu 2, Mette Tranborg 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Michala Møller 1, Kristine Breistøl 1.

Topscorer Randers HK: Mai Kragballe 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Randers HK: 3

1810 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.