Uimodståeligt forsvar sikrer storsejr over ligakonkurrenter

06/11 - 2021

Hvis der var tvivl omkring Team Esbjerg i denne sæson, så må den være vasket væk nu.

For med en storsejr på hele 34-23 over Herning-Ikast Håndbold i Bambusa Kvindeligaen, sendte holdet et signal om, at storspillet er fundet frem, og at ambitionerne er høje.

Sejren kom i hus på baggrund af en anden halvleg, hvor forsvaret var helt i top. Første halvleg bød nemlig på flere udfordringer. Selvom Team Esbjerg kom god i gang, så ramte holdet en periode, hvor det faldt sammen. Fra en føring på 8-5 kom Herning-Ikast op og førte med 11-13.

Hjemmeholdet kom med mange tiltag for at stoppe Team Esbjerg. Mandsopdækning af Henny Reistad, og senere kom også syv mod seks-spillet. Det var med overvejende succes, og det tvang cheftræner Jesper Jensen til at foretag ændringer.

For selvom Herning-Ikast var foran med to med få minutter igen, så scorede gæsterne tre mål i træk og kom faktisk til pause med en føring.

I anden halvleg blev bredden i holdet for alvor udnyttet, og det var en af årsagerne til sejren. Hjemmeholdet kom op på 19-18, men herefter stod der Team Esbjerg på det hele. I 20 minutter!

Rikke Poulsen lukkede fuldstændig af, og i tidsperioden scorede værterne kun to mål. Begge på straffe. I mellemtiden var offensiven i hopla anført af Kristine Breistøl og Michala Møller. 13 mål blev det til for Team Esbjerg i samme periode.

– Vi fik rettet nogen ting til i anden halvleg, og de fik ikke så mange kontraer som i første. Vi fik også styr på deres syv mod seks, og vi kommunikerede godt sammen, og så har man lidt overskuddet til at lave nogen af de ekstraordinære redninger, siger Rikke Poulsen, der også blev kåret som kampens spiller med en redningsprocent på næsten 50.

Forsvaret var sammen med målvogteren kampens helt store fornøjelse. Flere gange virkede det uvirkeligt, hvad de begge præsterede. De mange redninger var også med til, at flere af skytterne simpelthen skød forbi flere gange. Og hver gang var det blot med til at skabe endnu mere begejstring hos de mange Team Esbjerg-fans, der havde taget turen nordpå.

Smilet var naturligvis stort hos alle esbjergensere, da kampen nåede sin slutning. En sejr på 11 mål på udebane mod sidste sæsons bronzevindere havde få forventet. Og det er kun med at forstærke den rytmen, som holdet er inde i. Især for defensiven, som lige nu bevæger sig hen mod verdensklasse.

– Det er selvfølgelig selvforstærkende at vinde, og det er altid godt. Vi er ved at lære hinanden så godt at kende, at vi kan finde løsninger ud af ingenting, siger Jesper Jensen.

Næste kamp er på hjemmebane på onsdag, hvor Randers HK gæster Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Herning-Ikast Håndbold – Team Esbjerg 23-34 (13-14)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 6, Michala Møller 5, Marit Malm Frafjord 4, Mette Tranborg 4, Marit Røsberg Jacobsen 4, Henny Reistad 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Sanna Solberg 1, Annette Jensen 1, Kaja Kamp 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Simone Petersen 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Herning-Ikast Håndbold: 3

I IBF Arena, Ikast.