Storsatsende Horsens kommer med mere end tabellen viser

02/11 - 2021

På papiret ligner det et opgør mellem et tophold og et bundhold, når Horsens Håndbold Elite kommer til Blue Water Dokken på onsdag. Men kampen i Bambusa Kvindeligaen kan gå hen at blive en tæt affære, for gæsterne kommer med et mandskab, der kan drille de store hold i ligaen.

Med en aktuel 11.-plads ligger Horsens i den lidt tungere ende, og i fjor lykkedes det dem også kun lige at blive oppe i den bedste danske række. Siden har klubben hentet mange store navne til klubben. Senest i form af en bekendt af Team Esbjerg nemlig Emily Stang Sando.

Sammen med navne som Laura Damgaard og Majbritt Toft Hansen, der begge er inde omkring det danske landshold, så er det en stærk trup, som ikke helt har fået udnyttet det potentiale, som holdet har. Og derfor har cheftræner Jesper Jensen stor respekt for modstanderen.

– Der er mange ting, vi skal holde øje med hos dem, så det bliver en udfordring. Det lyder åndssvagt, når de har seks point indtil videre, men de har to målvogtere på højeste niveau, og de har flere inde omkring det danske og svenske landshold. De fik en svær start, men siden har de lavet fine resultater, siger Jesper Jensen.

Senest er det blevet til fine sejre over København Håndbold og Holstebro Håndbold, mens det blev til et nederlag mod Silkeborg-Voel i seneste runde for Horsens. Holdet er ved at få vendt heldet, og her har Jan Leslie haft en stor indflydelse, mener cheftræneren.

Han er kommet ind efter den svære start, og han har fået sat gang i den udvikling, som Horsens i øjeblikket er inde i, og det skaber respekt i Team Esbjerg-lejren.

– Der er kommet nye vinde ind. Jan har en god evne til at få holdet til at tro på sig selv, og det har løftet spillerne. De er ved at ramme det niveau, som de gerne ville. Samtidig er Jan også en Esbjerg-dreng, så der er nok ikke en kamp, han hellere vil vinde, siger Jesper Jensen.

Samme udvikling er Team Esbjerg også inde i. Seneste nederlag ligger helt tilbage i midten af september, og siden er det blevet til sejre på nær en enkelt uafgjort. Derfor er rytmen for alvor fundet i truppen, og det skal de fortsætte med.

Derfor ligger holdets fokus også på dem selv. Skiftene fra storkampe i DELO EHF Champions League til Bambusa Kvindeligaen er store rent mentalt, for det skal ske på få dage.

– Mange tager for givet, at det er nemt at være spiller i sådan en situation. Hvis man vinder over Rostov-Don, så forventer alle, at vi også vinder næste kamp. Kampene ligger så tæt, at spillerne knap nok er blevet debriefet, inden vi skal videre til næste. Omvendt har Horsens haft mange flere dage til at sætte sig op, siger Jesper Jensen.

Line Myers’ finger er stadig i gang med at hele, og derfor vil hun ikke være med.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Horsens Håndbold Elite onsdag den 3. november kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller og Mette Tranborg.