Jesper Jensen pakker skak-tasken med dronninger

15/10 - 2021

I seneste sæson tog Team Esbjerg til Ungarn for at møde FTC-Rail Cargo Hungaria i DELO EHF Champions League. Det gjorde de med stor succes, da det blev til en sejr på tre mål over de grønblusede. Denne sejr sidder stadig fast i erindringen hos holdet, når de tager af sted, for at møde dem endnu en gang.

Faktisk er det tredje sæson i træk, at de to hold står over for hinanden. I fjor blev det til en sejr til hver, hvor ungarerne tog en sejr i Blue Water Dokken, selvom de kom med et hold, der var hårdt ramt af covid.

Det nederlag er nok til at fortælle, at det er et klassemandskab, som Team Esbjerg skal møde. Men der er mere til den fortælling. De er endnu ubesejrede i denne udgave af DELO EHF Champions League, hvor de slog Rostov-Don på udebane i seneste opgør, og det indgyder respekt hos cheftræner Jesper Jensen.

– Jeg vil ikke sige, at jeg blev dybt overrasket, men omvendt så vinder Rostov-Don alle deres hjemmekampe. Efter at have set kampen igennem, syntes jeg heller ikke, at det var en flot kamp. Der var masser af intensitet, og de kæmpede sig til sejren i Rusland, siger Jesper Jensen.

Det er også en af de ting, som Team Esbjerg skal have med, hvis det skal blive til to point. Kendskabet til holdet er stort, da det er tredje år i træk, de to hold mødes. Det giver dog også Jesper Jensen flere taktiske muligheder på banen, og det er noget, som han glæder sig meget til.

– Vi har en god indsigt i, hvordan de spiller og tænker. Vi kender også alle spillere. Så der ligger et kendskab mellem holdene, som gør det sjovt, for der kommer et mere taktisk aspekt i det. Hvis I gør sådan, så gør vi sådan, og så vil I gøre sådan. Det bliver lidt skakagtigt, og det er sjovt, siger cheftræneren.

Derfor er der flere facetter i spillet, som skal op i højere gear, hvis det skal blive til to point i topkampen. Cheftræneren peger yderligere på, at der skal mere til, end de seneste kampe, hvor det er blevet til store sejre. Det er nemlig ikke nok at komme med den individuelle kvalitet. Taktikken, intensiteten og kollektivet skal sammen bære holdet til en sejr.

Mette Tranborg og Marit Røsberg Jacobsen sad over i kampen mod Skanderborg og er fortsat ikke spilleklar.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod FTC-Rail Cargo Hungaria lørdag den 16. oktober kl. 16.00 i Erd Arena, Ungarn:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller og Line Myers.