Team Esbjerg stolt vært for Santander Final4 i februar

07/10 - 2021

For anden gang på fire år bliver Esbjerg værtsby for finalestævnet i kvindernes pokalturnering, Santander Final4, når Teams Esbjergs hjemmebane, Blue Water Dokken, lægger rammer til nyklassikeren i dansk klubhåndbold 26.-27. februar 2022.

Team Esbjerg kvalificerede sig til finaleweekenden med en sikker sejr over Nykøbing F. Håndbold og møder i semifinalen lørdag Herning-Ikast-Håndbold, mens Odense Håndbold og København Håndbold mødes i den anden semifinalekamp.

– Vi synes, vi stod stærkt i forhold til at få værtsskabet, da vi havde en fantastisk fest af en Final4 lige op til nytår i 2018, og vi fortsat er den kvindelige håndboldklub med det højeste tilskuergennemsnit. Men jeg er alligevel stolt af, at Divisionsforeningen har bekræftet valget af Team Esbjerg som vært, siger Team Esbjergs direktør, Hans Christian Warrer.

Fra kvartfinalen mod Nykøbing, og til ansøgningen skulle være afleveret, var der blot fem dage, men Team Esbjerg-ledelsen kunne fremhæve nøjagtig de samme kvaliteter som i 2018, de gode faciliteter for både spillere, tilskuere, VIP-arrangement og TV 2, der har noget nær optimale forudsætninger for at skabe et godt og underholdende tv-produkt, både sportsligt og kommercielt.

Team Esbjerg har fremdeles ca. 2.000 tilskuere til hjemmekampe, også efter ophævelsen af covid-19-restriktionerne, og Hans Christian Warrer forventer endnu flere til Santander Final4 i slutningen af februar.

– Vi har været spændt på, om tilskuerne ville vende tilbage, eller de havde fundet andet at tage sig til. Men det gjorde de – og faktisk ret hurtigt. Evnen til at være med til at skabe en god event, noget nær fyldt hal, har været et væsentligt argument for at tildele os værtsskabet, og vi vil gøre alt for at skabe en ny fest i Blue Water Dokken. Sportsligt ønsker vi os et andet udfald efter at have sat en ottemålsføring over styr og tabt semifinalen til Odense i 2018. Men fans, tilskuere og sponsorer overvandt hurtigt skuffelsen og mødte talstærkt frem til søndagens kampe, hvor vi heldigvis formåede at vinde over Randers HK og erobre bronzemedaljerne for øjnene af ca. 2.500 tilskuere, siger Hans Christian Warrer.        

Om valget af Esbjerg som værtsby siger direktør i Divisionsforeningen Håndbold, Thomas Christensen: 

– For fjerde år i træk fortsætter vi succesen med at placere kvindernes Santander Final4 hos en af deltagerklubberne. Valget er – trods flere rigtige gode bud – denne gang faldet på Team Esbjerg. Blue Water Dokken viste sig i 2018 at være en fantastisk ramme for afviklingen af Santander Final4, og vi glæder os enormt meget til at komme tilbage til Esbjerg og skabe endnu en kæmpe håndboldfest sammen med Team Esbjerg, men også kommunen, de øvrige

tre deltagerklubber samt naturligvis vores mangeårige hovedsponsor Santander Consumer Bank, siger Thomas Christensen. 

Også cheftræner Jesper Jensen husker både stemningen og kampforløbet i julen 2018 og glæder sig til atter at opleve hjemmepublikummet som et stort aktiv. Senest scorede Mette Tranborg syv mål – for Odense – i Final4-semifinalen mod Team Esbjerg.

– Det bliver fedt, og vi er megastolte af at få lov til at spille Final4 på hjemmebane. Vel er det et ekstra pres, men det tager vi gerne med for at få de ekstra to procent fra tilskuerne. Vi spiller for at vinde finaler, for det er disse kampe, der er sjove, og som vi husker. Mette må gerne score syv mål igen og især gerne mange i anden halvleg, siger Jesper Jensen. 

Af de fire hold har tre allerede prøvet at løfte pokaltrofæet i Santander Final4. Odense Håndbold er således forsvarende mester, mens Herning-Ikast Håndbold og Team Esbjerg vandt i henholdsvis 2019 og 2017. De fire finalehold spiller om en præmiesum på 525.000 kr., og de kommercielle indtægter på salg af eksponering deles i fem lige store portioner mellem klubberne og Divisionsforeningen.

Billetter   Billetsalget sættes i gang fredag kl. 10.00, hvor der frem til d. 18. oktober vil være Early bird-rabat at opnå.