Talentfulde Buducnost mangler fordums styrke

25/09 - 2021

Med to DELO EHF Champions League-sejre, virker montenegrinske Buducnost BEMAX, som en svær opgave, når de på søndag gæster Blue Water Dokken og Team Esbjerg. Men de tidligere vindere af turneringen har mistet meget af den kvalitet, som de tidligere har haft, og det skal udnyttes til at få to vigtige point.

Seneste triumf for Buducnost ligger tilbage i 2015, og siden er der sket store ændringer på holdet, der har siddet tungt på de hjemlige turneringer. Det blev også til et mesterskab for dem i fjor, men hen over sommeren har der været store udskiftninger i truppen. Flere rutinerede kræfter er væk, og det efterlader en ung trup, som ikke har samme topniveau.

– Det er et andet hold end sidste år, vi skal møde. Mange af spillerne er væk, så det er et yngre, men et meget talentfuldt hold. Det betyder, at vi skal have mere ro i maven. Vi skal se spillerne an undervejs i kampen. Vi ser video på dem, men det er noget andet, når man står i kampen. Derfor skal vi bruge vores rutine fra de internationale kampe, til at holde fast i starten. De kommer også med en stor Balkanpassion og er klar til at lave store præstationer. Vi skal bare sørge for, det ikke bliver mod os, siger cheftræner Jesper Jensen.

Derfor er muligheden for to point også til stede i søndagens opgør. For udover at modstanderen er i gang med at genopbygning, så er Team Esbjerg begyndt at vise gode takter i spillet.

Efter en sløj start har de seneste kampe vist, at forståelsen mellem de individuelle spillere er stigende. Og når den står på DELO EHF Champions League, kan holdet bedre udnytte sin store fysisk, hvilket har ført til tætte kampe mod tophold som Bucuresti og Brest. Det får også cheftræneren til at tro på, at det kan ende med en sejr på søndag.

– Vi skal finde frem til vores spil. Hvis vi spiller en god kamp, har vi fine chancer. Vi skal stadig finde en højere grad af effektivitet, som vi manglede mod Brest. Men vi havde mange fine perioder i den kamp, som vi også havde mod Bucuresti. Vi gør meget godt, men vi skal være mere effektive i vores spil, siger Jesper Jensen.

Kampprogrammet begynder igen at blive tæt på holdet. Med to hver uge kommer de som perler på en snor. Det er efterhånden hverdagskost for Team Esbjerg, men for spillerne kan der stadig opstå småskader, der kan koste dem en kamp eller to.

Senest mod Silkeborg-Voel KFUM manglede holdet fire spillere, og Jesper Jensen erkender, der ikke skal være for mange af de kampe.

– Vi har balanceret det fint indtil videre. Selvfølgelig skal vi ikke have for mange af de opgør. Men der er fremskridt for Vilde (Mortensen Ingstad, red.) og Estavana (Polman, red.). Marit (Røsberg Jacobsen, red.) er klar igen også. Så lige nu er folk fitte, siger cheftræneren.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod Buducnost BEMAX søndag den 26. september kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.