Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

14/09 - 2021

To sejre i de to seneste kampe luner for Team Esbjerg, efter en resultatmæssig dårlig start på sæsonen i Bambusa Kvindeligaen. På onsdag gæster esbjergenserne Holstebro Håndbold, der ligger i den tungere ende af ligaen i forhold til Esbjergs seneste modstandere, men respekten for dem er lige så stor.

De to sejre over henholdsvis København Håndbold og CSM Bucuresti i DELO EHF Champions League har været med til at sætte gang i holdet. Behovet for endelig at få bevist, at de er på rette vej, er stort, og derfor har det også været forløsende, at sejrene endelig er begyndt at komme.

Men der skal stadig flere point til, og de kan komme mod Holstebro Håndbold, der har haft en svær start på sæsonen. Tre nederlag er facit for de hårdtprøvede vestjyder, men på trods af den svage start, skal de på ingen måder undervurderes, selvom Team Esbjerg kommer med et hold, der burde kunne tage de to point, slår Jesper Jensen fast.

– Vores fokus er at fortsætte med evnen til at præstere, og hvis vi gør det, vinder vi igen. Vi har højere kvalitet end Holstebro, men vi skal have respekt for dem, for de har gode spillere. Vi mener dog stadig, at vi har holdet til at kunne vinde opgøret, siger cheftræneren.

De seneste par uger har holdet arbejdet med at få sammenspillet til at fungere bedre. Nederlagene i sæsonindledningen fik Jesper Jensen til at sadle lidt om, og det gav også pote i de næste kampe.

Sejrene har været med til at sætte holdet i gang, og spillet inde på banen er ligeledes også blevet bedre, som tiden har skredet frem. Det har holdet også kunne mærke.

– I de seneste to kampe (mod København Håndbold og CSM Bucuresti, red.) har vi været det bedste hold på banen. Kampen mod Bucuresti har givet os en yderlige tro på, at det nok skal blive godt over tid, for dette hold har så meget potentiale. Der er stadig mange små aftaler, der kan sidde bedre, men der er kommet mere ro på basen nu. Spillerne er blevet mere trygge med hinanden, og de lærer også hinandens bevægelser at kende. Samtidig beviste vi også i Champions League-kampen, at vi har et forsvar, der virkelig kan stå fast, siger Jesper Jensen.

Derfor er der grund til større optimisme igen hos Team Esbjerg. Desværre må de stadig undvære Estavana Polman og Vilde Mortensen Ingstad, der begge er ude med skader. Den opmærksomme tilskuer opdagede muligvis også, at Kristine Breistøl sad over i kampen i søndags. Ifølge Jesper Jensen fik hun et mindre vrid i en træning inden. Hun tager med til Holstebro for at blive testet inden opgøret.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Holstebro Håndbold onsdag den 15. september kl. 18.30 i Gråkjær Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.