Kendskabet er højt til CSM Bucuresti og Neagu

11/09 - 2021

Skæbnen ville, at CSM Bucuresti og Team Esbjerg igen står til at møde hinanden i DELO EHF Champions League. Det rumænske storhold har været modstander for esbjergenserne hele seks gange i de seneste to sæsoner, og det bliver nu også til en syvende gang på søndag, når de kommer til Blue Water Dokken i turneringens første runde.

De mange kampe mod CSM Bucuresti har været med til at skabe et stort kendskab til holdet. Naturligvis springer én bestemt spiller i øjnene, når deres trup bliver skimmet i gennem.

Cristina Neagu er en af spillets største stjerner. Hvis ikke en af de bedste nogensinde. Hendes evner på banen er af en anden verden, og hun er i stand til at afgøre en kamp helt alene. Det er derfor også naturligt, at holdet har brugt meget tid på hende.

De seneste opgør er endt meget tæt, hvor det har været de famøse marginaler, der har afgjort kampene. Hvis disse kan komme over i dansk favør, vil det være med til at Neagu har en mindre betydning. Og vejen frem er at spille internationalt.

– Det kræver kynisme at spille de internationale kampe. Spillemæssigt kan vi godt være med, men Bucuresti har efterhånden opbygget en international rutine, efter de har været med i mange år. De kender gamet. Det har vi også mange spillere, der gør, men de har deres inde under huden, og det er der, vi skal steppe op. De mål, vi gav væk i kampen mod København, kan vi ikke give her, siger Jesper Jensen.

Forskellen på niveauet i den nationale liga og DELO EHF Champions League er enorm, og Jesper Jensen gør en dyd ud af at fortælle, at der ikke er råd til at lave fejl i den internationale turnering.

Med flere sæsoner i det fornemme selskab har Team Esbjerg opbygget og fået flere erfaringer, men i modsætning til søndagens modstander, som har været fast inventar – og tidligere vinder – i turneringen siden 2015, så mangler der stadig lidt rutine fra de internationale kampe. Men fordi det nu er syvende gang, de to hold møder hinanden på kort tid, så er kendskabet til holdet og de individuelle spillere også stor, og det kan give en lille fordel.

– Mange af spillerne er gengangere. Begge hold ved bedre, hvad de løber ind i, end hvad de ellers plejer, så det bliver en sjov kamp. Nærmest en halv ligakamp på grund af kendskabet. Bucuresti har lært os meget i de kampe, vi har spillet mod dem i Champions League, og vi håber på, at vi nu er et skridt tættere på dem nu, siger Jesper Jensen.

De seneste opgør har nemlig været med sejre til rumænerne. I fjor endte det med smalle nederlag på to og et mål. Derfor kan det gå hen at blive endnu et tæt opgør mellem de to Champions League-mandskaber.

Team Esbjergs trup til kampen i DELO EHF Champions League Gruppe A mod CSM Bucuresti søndag den 12. september kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.