Sikkerheden skal findes mod København Håndbold

07/09 - 2021

Med to nederlag ud af to mulige, har Team Esbjerg fået alt andet end en optimal start i denne sæson i Bambusa Kvindeligaen. Næste mulighed for at komme på tavlen er på onsdag, hvor København Håndbold gæster Blue Water Dokken.

Selvom der i denne omgang ikke er tale om et hold, der kom i semifinalen i fjor, så gemmer der sig stadig et stærkt hold hos københavnerne, der tidligere har drillet flere favoritter – heriblandt Team Esbjerg.

Trods den resultatmæssige svage start er der ingen bekymringer hos Jesper Jensen og truppen. Når man møder hold som Viborg og Odense, er sandsynligheden for et nederlag større end hos andre mandskaber.

– Vi tager det meget roligt. Vi følte, at spillede godt mod Viborg i første halvleg, men nederlag kan man rende ind i. Vi vidste, at dette kunne være et muligt scenarie. Sidste sæson vandt vi også med ni over Odense i sæsonåbningen, og de endte alligevel med at blive mestre. Når der er tale om et år med OL, så kan der komme større udsving. Det gælder for os om at få flere træninger i kroppen og lære hinanden at kende lige nu, siger cheftrænere Jesper Jensen.

Opgøret mod København Håndbold bliver med flere træningpas i kroppen, og det er lige nu det største behov, som spillerne har. Kendskabet til hinanden vil hjælpe med at fjerne de små tekniske fejl, som finder sig frem i spillet.

Med tiden vil det gå hen at blive en naturlig ting for holdet, men det er det ikke lige nu. Derfor gælder det om at finde en sikkerhed i spillet, som vil være med til at skabe større selvtillid for holdet inde på banen.

– Med træninger kommer sikkerhed. Vi har fået flere dage sammen nu, og vi er nu oppe på 12 træningsdage sammen. Vi vidste, at der vil være risiko for at tabe, og det vil der også være mod København, som er et top 6-hold. Sæsonstart har ofte mange skøre resultater, og så vil det med tiden normalisere sig, siger cheftræneren.

Udover at arbejde med sammenhold og samspillet, som skal være med til at skabe en sikkerhed inde på banen, så har truppen også arbejdet på at komme ind til kampen med det helt rigtige energiniveau.

– Intensiteten vil vi kigge på op til dette opgør, for at sørge for, at utrygheden ikke forplanter sig. Vi vil få flere gode kampe. Lige nu har vi ikke så meget at falde tilbage på, så det gælder om at optimere spillet, slår Jesper Jensen fast.

Opgøret bliver igen uden langtidsskadet Estavan Polman, mens Vilde Mortensen Ingstad døjer med en skadet hånd.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod København Håndbold onsdag den 8. september kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.