Odense sender Team Esbjerg mod bunden

04/09 - 2021

Nul point efter de to første kampe er nu facit, efter Odense Håndbold gav Team Esbjerg en snitter på hele 33 – 25 i anden runde af Bambusa Kvindeligaen. Et trist facit som skyldes to svære kampe mod sidste sæsons finalister, der viste sig at være bedre på dagen.

Dagens kamp mod Odense begyndte ellers i højt fart, hvor begge mandskaber viste prøver på deres høje kvalitet. Knækket kom efter et lille kvarter, hvor værterne fra Fyn begyndte at tage teten.

Flere tekniske fejl og mistiminger i spillet medførte, at Team Esbjerg haltede bagud. Føringen kom op på tre mål, inden cheftræner Jesper Jensen så sig nødsaget til at tage sin første timeout.

Men det hjalp ikke på spillet. Odense var stadig bedre, og de gik også til pause med en føring på fem mål.

– Vi snakkede om de ting, som vi gerne vil have rettet. Vi ville gerne komme ud med mere energi og en tro på, at det, vi gjorde, var det rigtige. Og det gik også fint i de første fem-syv minutter, men vi brændte for meget og kom aldrig helt tæt på, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Med de to første mål i anden halvleg kom Team Esbjerg op på minus tre, men tættere på kom de aldrig. Værterne var bare det bedre på dagen, og selvom chancerne kom i anden halvleg, så havde fynboerne målvogter, Althea Reinhardt spillet sig varm.

Derfor var succesraten heller ikke høj i de løsninger, som blev prøvet af. Ændringer i forsvaret og syv mod seks i angrebet gav ikke pote.

– Odense var klart bedst i dag. Anden halvleg blev meget rodet, hvor vi prøvede flere ting. Det lykkedes dem at finde en ro, som vi ikke fandt, sagde Jesper Jensen.

Derfor blev målforskellen på de to hold i dag også så stor. Timingen mellem spillerne var stadig ikke helt på plads, og det kostede også i sidste ende.

Status er nu, at Team Esbjerg er uden point i denne sæson. Et frygtede scenarie efter det kom frem, at Viborg og Odense var de to første modstandere. Men det var også et tænkt scenerie, da det er to gode hold.

– Nu har vi tabt de to første kampe, og det kunne ske. Det er vi afklaret med. Spillemæssigt skal vi gøre mere, og der er en masse udfordringer. Vi er stadig rolig, og der er ingen panik at spore, sagde cheftræneren.

Næste kamp er på onsdag, hvor det igen bliver en hård modstander. København Håndbold gæster Blue Water Dokken, og det bliver forhåbentlig to point, der kommer ind på den esbjergensiske konto. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 33 – 25 (17 – 12)

Målscorere Team Esbjerg: Marit Røsberg Jacobsen 11, Kaja Kamp 3, Henny Reistad 3, Michala Møller 2, Marit Malm Frafjord 2, Sanna Solberg 2, Mette Tranborg 1, Annette Jensen 1.

Topscorer Odense Håndbold: Dione Housheer 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Odense Håndbold: 2

1712 tilskuere i Odense Idrætshal.