Svær sæsonstart endte som frygtet

31/08 - 2021

Team Esbjergs første modstander i denne sæsons Bambusa Kvindeliga viste sig at være for stor en mundfuld for det vestjyske hold. Viborg HK endte med at tage sejren på 34 – 30 i en ellers larmende kulisse i Blue Water Dokken.

At opgøret blev tæt var forventet. De to hold er blandt topfavoritterne i denne sæson, og derfor var det ganske naturligt, at de også fulgtes ad hen af opgøret.

I første halvleg var det med gæsterne fra Viborg, der hele tiden var på hælene af værterne, men gang på gang bed de også fast i hælene, og derfor kunne Team Esbjerg ikke få et afgørende forspring.

Få minutter før pausen så det ud til, at det kunne lade sig gøre, da de kom op på 14 – 10, men tekniske fejl og med hjælp fra Viborgs farligste våben – kontraerne – lykkedes det dem at indhente det og komme op på 16 – 16 efter de første 30 minutter.

– Det, at vi kommer til pause med uafgjort, ærgrer mig. Vi er foran med fire og har spillet rigtigt godt de første 25 minutter, og så dummer vi os lidt til sidst. Et er, at vi brænder et par stykker, men de løber også ned og scorer et par mål. Dét, synes jeg, er unødvendigt, for vi spiller kampen stort set, som vi gerne ville, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Efter pausen blev det ikke bedre. Tværtimod begyndte fejlene af snige sig ind i angrebet. De tekniske fejl blev omsat i den anden ende af et Viborg-mandskab, der kørte i højt tempo gennem hele kampen.

Det fik de omsat til en føring på tre-fire mål, som Team Esbjerg ikke kom sig over. Selvom det lykkedes at holde to af Viborgs farligste skyttere – Kristina Jørgensen og Line Haugsted – nede på ganske få mål, så beviste gæsterne fra domkirkebyen også, at de har meget andet at skyde med.

Hjemmeholdet kom aldrig rigtig tæt på igen. Brændte chancer, tekniske fejl og en skarp modstander stod i vejen for sejr og to point. Årsagen skal findes i et hold, der endnu ikke er spillet helt sammen, mener cheftræneren.

– Vi brænder for meget i anden halvleg, og så kan man også se, at vi ikke har spillet sammen endnu. Timingen ligger der ikke helt, og Viborg har lidt overhånd i anden halvleg. Der ligger en vis usikkerhed i, at spille med nye spillere, og når man så begynder at brænde og kigger op og ser, man er bagud, så har vi ikke så meget i værktøjskassen at skyde med, sagde Jesper Jensen.

En af de nye spillere i dag var Henny Reistad, der kom fra banen med fire scoringer. Nordmanden var naturligvis trist over, at det ikke kunne blive en sejr i sin hjemmebanedebut, men hun forventer også mere af sig selv.

– Jeg er ikke helt glad for min egen præstation. Jeg kan gøre mere, og jeg havde også nogen fejl hen ad kampen. Så jeg regner også med, at der kommer mere fra mig, sagde en skuffet Reistad.

Næste mulighed for det bliver på lørdag, hvor Team Esbjerg igen står over for en svær opgave. Her tager holdet til Odense for at mødes de forsvarende mestre. Kampen går i gang klokken 16.10.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Viborg HK 30 – 34 (16 – 16)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 7, Marit Røsberg Jacobsen 7, Kaja Kamp 4, Henny Reistad 4, Kristine Breistøl 3, Beyza Türkoglu 2, Marit Malm Frafjord 1, Sanna Solberg 1, Annette Jensen 1.

Topscorer Viborg HK: Maria Fisker 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Viborg HK: 4

2419 tilskuere i Blue Water Dokken.