Viborgs vicemestre venter i vanskelig sæsonstart

30/08 - 2021

Tre måneder siden er det, at seneste sæson sluttede med en ærgerlig fjerdeplads til følge. Lige siden har Team Esbjerg hungret efter at bevise, at holdet er bedre, end hvad resultatet viser. Den nye sæson i Bambusa Kvindeligaen går i gang nu, og der bliver lagt hårdt ud med et opgør mod vicemestrene fra Viborg HK.

At lægge ud med at møde så stærkt et hold kan være et tveægget sværd. En sejr vil skabe en masse selvtillid allerede tidligt i sæsonen, men muligheden for en skuffelse og en skidt start er også til stede.

Men det er sådan at kortene er blevet delt, siger cheftrænere Jesper Jensen, og lige nu gælder det for holdet om at kigge på, hvordan det bliver til sejr i stedet for skuffelse.

– Man er lidt ærgerlig over det. De har haft hele opstarten til at gøre sig klar. Samtidig er vi godt klar over, hvor stor en værdi grundspillet har, så man vil gerne have god start. Men det er præmissen, at vi skal møde Viborg i første kamp, og så skal vi ikke tænke så meget mere over det, siger Jesper Jensen.

Tyvstarten i Randers har dermed større betydning end første antaget. En sejr og kamptræning kan have hjulpet holdet til at stå stærkere i forhold til kampen. Det er dog også et Viborg-hold, der kommer ind med en frisk Super Cup-sejr over Odense Håndbold.

Samtidig peger Jesper Jensen også på, at hele Viborg-holdet har været samlet hen over sommeren, mens Team Esbjerg-mandskabet kun har været samlet i omkring to uger. Derfor kommer opgøret til at handle om, hvordan hjemmeholdet står.

– Det er to dygtige hold. Viborg så skarpe ud i kampen mod Odense, og vi så også skarpe ud. De har spillet sammen som hold gennem en længere periode, så det bliver et spørgsmål om os. Vi ved, hvad Viborg kommer med, og det er så op til os at matche det, siger cheftræneren.

Og gæsterne kommer med deres kontraer. De grønblusede fra domkirkebyen er skarpe på deres omstillinger, hvor deres hurtighed virkelig kommer til syne. Derfor bliver det vigtige i opgøret, at Team Esbjerg formår at løbe hjem i en fart.

– Meget af fokus ligger i returløbet og vores evne til at stoppe deres kontraer. Vi står måske lidt bedre i seks mod seks-spillet, men vi bliver overmatchet på kontraerne. Hvis vi kan lukke ned for det, er vi ret godt med, siger Jesper Jensen.

På tre måneder har meget ændret sig i samfundet, hvor der er blevet åbnet mere op. Det betyder også, at der må komme hen mod 2000 tilskuere ind til kampen på tirsdag. Med så mange larmende fans i ryggen, ser spillerne frem til at give dem en god start på sæsonen.

– Det bliver fedt. Mange har glædet sig til det, og det har vi også. Med 2000 fans kan det blive en fed oplevelse. Vi har savnet dem, og vi tror også det bliver stort, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Viborg HK tirsdag den 31. august kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.