Sæsonen begynder med en sejr og kvartfinale

25/08 - 2021

Endelig er håndboldsæsonen i gang igen. Team Esbjerg tog i aftes nord på for at møde Randers HK i ottendedelsfinalen i Santander Cup, hvor det blev til en sejr på 34 – 28 over randrusianerne, og dermed står den på kvartfinale.

Kampen igennem var det til at mærke, at holdene skulle i gang efter en lang ferie. Selvom der var meget tempo i indledningen, hvor især værterne var hurtige i deres opgiverkast, så var der stadig fejl at spore hos begge hold.

Gæsterne havde ingen problemer med at komme frem til målene, og de væltede også ind i begge ender. De hurtige andenbølger var med til at holde kronjyderne inde i kampen, og det skulle der sættes en stopper for.

Det kom der hen ad de første 30 minutter, hvor det klart var Team Esbjerg, der havde kontrollen over opgøret. De gik også til pause med en smal føring på tre mål.

– Selvom der er mange ting, vi gerne vil forbedre, så er det godt, at kampen endte i en succes. Første halvleg endte med plus tre, men det kunne lige så godt have været en smallere eller større føring, sagde en glad cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Efter pausen blev føringen kun større. Hurtigt kom den op på de seks-syv mål, og det var et slag i hovedet på Randers HK, der ellers kæmpede indædt. Men det lykkedes Team Esbjerg at sætte et stort tryk på hjemmeholdet kampen i gennem takket være en bredde i truppen.

– Kampen i dag viser, at vi kan lægge et stort pres med de syv spillere, som starter inde, men også med dem, som kommer fra bænken. Vi er bevidste om, at vi har mange dygtige spillere, og deres kompetencer skal vi have sat i spil hen over sæsonen. Det kan være, at én kommer til at sidde ude i én kamp, men så kan hun træde til i næste, sagde Jesper Jensen.

Hen mod slutningen af opgøret var der ingen tvivl om kampens udfald. Team Esbjerg gik videre til næste runde af Santander Cuppen, og det var på en præstation, som gav tro på noget stort.

– Der er småting, som vi gerne vil lave om. Helt generelt vandt vi kampen, og det er vi glade for. Viborg venter i næste kamp, og de vil kunne lægge et helt andet tryk i deres kontra, og det skal vi have fokus på, sagde cheftræneren.

Kampen mod Randers bød også på fire debutanter. Beyza Türkoglu, Henny Reistad, Michala Møller og Dinah Eckerle fik alle spilletid og viste gode takter. Tyrkiske Beyza var også tæt på at blive holdets topscorer, da hun bankede seks mål ind.

– Det var fedt for dem at få debut, og de fik alle bevist, at de kan noget, og at de alle kan blive et aktiv for holdet, sagde Jesper Jensen.

På tirsdag kan de få liga- og hjemmebanedebut, når seneste sæsons vicemestre fra Viborg HK kommer forbi Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Randers HK – Team Esbjerg 28 – 34 (14 – 17)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 7, Beyza Türkoglu 6, Marit Røsberg Jacobsen 4, Marit Malm Frafjord 3, Kristine Breistøl 3, Sanna Solberg 3, Henny Reistad 3, Kaja Kamp 2, Michala Møller 2, Annette Jensen 1.

Topscorer Randers HK: Mai Kragballe 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Randers HK: 0

I Arena Randers.