Tyvstart i Randers skal sikre god start på sæsonen

24/08 - 2021

På onsdag går sæsonen i gang for Team Esbjerg. Her tyvstarter holdet sæsonen med en kamp mod Randers HK i Santander Cup. Det er den første kamp af betydning i den nye sæson, og en god chance for at få nye automatismer ind på rygraden.

Med flere nye spillere i truppen, som også består af fem nordmænd, der har været med til OL og ikke har trænet meget med holdet, er der mange små aftaler og forståelser, som skal på plads, inden Team Esbjerg kører i højeste gear.

Men chancerne for at eksperimentere er små. Ét nederlag og der er ikke mere pokalturnering i denne sæson. Derfor skal der en sejr hjem. Et klart mål for cheftræner Jesper Jensen inden opgøret går i gang.

– Vi skal gå videre. Der er ingen tvivl om vores målsætning. Det er en kamp, som vi skal vinde. Vi er med på, at lodtrækningen ikke har været med os, men der er tale om et møde mellem et top 8-hold og et, som ligger uden for det, siger Jesper Jensen.

Ligesom Team Esbjerg kommer Randers også med flere nye ansigter. Både på og ude for banen. Ole Bitsch har taget over på bænken for Niels Agesen, mens spillere som målvogter Eli Marie Raasok, der er kommet til klubben fra Silkeborg-Voel, og venstreback – og esbjergensiske – Anne Berggreen kom til fra Hadsted.

De støder til en i forvejen ung og talentfuld trup, der har haft en god opstart på sæsonen med flotte sejre over Horsens og Sävehof fra Sverige.

– Randers kommer med et fint hold. Udfordringen bliver, vi ikke ved, hvor vi står. Vi har spillet godt i træningskampene, men vi har haft få træningspas sammen, og så er det hårde odds med en knald eller fald-kamp allerede nu, men sådan er præmissen, siger cheftræneren.

Team Esbjerg har haft flere fine sejre i optakten til sæsonen, men det tager tid at spille et nyt hold sammen. Og når næsten halvdelen af truppen ikke har været til stede, så bliver det udfordrende at få nye aftaler og en forståelse på plads mellem spillerne.

Af den årsag er det svære odds at skulle møde Randers, men cheftræneren føler også, at spillerne er klar til, at denne sæson for alvor går i gang.

– Vi har haft fokus på, at vi skal gøre tingene ordentligt. Det er nu, det gælder. Der er en risiko for at tabe og ryge ud af turneringen, som kommer til at hænge over hovedet. Derfor vil jeg se en masse engagement, og det bør være nok til at overstråle vores usikkerheder, fortæller Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i 1/8-finalen i Santander Cup mod Randers HK onsdag den 25. august kl. 19 i Arena Randers:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Dinah Eckerle
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Henny Reistad, Annette Jensen, Michala Møller, Mette Tranborg og Line Myers.