Englert blev igen en ond ånd for Team Esbjerg

31/05 - 2021

Tredje og sidste kamp i bronzeopgørene mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold blev lige så tætte som de første to. Men der blev fundet en vinder. Det blev dog desværre gæsterne fra Midtjylland, der med en redning i sidste sekund af Sabine Englert, der blev afgørende i det drabelige opgør.

Inden kampen fik fire af spillerne også et farvel og tak for denne gang, da de havde sidste kamp i den røde trøje. Der var tale om Rikke Granlund, Elma Halilcevic, Nerea Pena og Sonja Frey.

De første 30 minutter af opgøret fortalte intet om, hvem der ville komme til at vinde. De to hold løb af sted hånd i hånd gennem halvlegen, hvor der kun en enkelt gang var et af holdene, der kunne komme foran med to mål.

Kampen bølgede mere frem og tilbage end en storm på Nordsøen, og det var svært at følge med i, hvem der var på rette kurs. Det var dog gæsterne, der kom til pause med en føring, men med den mindste mulige margin på 14 – 15.

Efter pause så det bedre ud set med Team Esbjerg-øjne. De fik scoret seks mål i træk indledningsvis og fik dermed en føring på 20 – 16. Udeholdet gav dog ikke op, og enkelte fejl fra hjemmeholdet blev udnyttet uden tøven.

De kom op og få kontakt igen, men to hurtige scoringer af Kristine Breistøl var med til at holde Team Esbjerg i front med to. Med 10 minutter igen blev det også til en føring på tre, da Vilde Mortensen Ingstad sendte bolden ind til 28 – 25. Men så begyndte fejlene at komme.

– Vi spillede godt i 50 minutter af kampen, men til sidst komm der for mange dårlige beslutninger i forsvaret, angrebet og kontraløbene, og det blev udslagsgivende. Det lykkedes os ikke at holde roen i disse situationer, sagde en tydelig skuffet Jesper Jensen efter kampen.

Målet fra Ingstad blev Team Esbjergs sidste i opgøret. Selvom de 1235 tilskuere på lægterne arbejdede hårdt for at holde gejsten oppe på holdet, så var det de små fejl hist og her, der kom til at koste.

For målene i den anden ende kom. Selvom både Rikke Poulsen og Rikke Granlund havde en god kamp, så kunne de ikke lave den sidste og afgørende redning, der kunne have sendt kampen i forlænget spilletid.

Fejlene blev for meget, og Herning-Ikast kom op og fik kontakt, og de kom også foran med et minut igen. Team Esbjerg havde chancen for at få uafgjort.

Og ligesom i seneste kamp endte bolden ved Marit Malm Frafjord. Denne gang var det en storspillende Sabine Englert, der kom i vejen, og jublen kunne bryde løs på Herning-Ikast-bænken.

– Der var stor frustration. Vi var ærgerlige over, at det igen var os, der tabte kampen i stedet for at var dem, der vandt den. Det har vi snakket om i flere kampe gennem denne sæson. Der var flere kampe, hvor vi har følt, at vi kunne have vundet, for vi har aldrig følt os overmatchet i denne sæson på noget tidspunkt, sagde cheftræneren.

Dermed blev der sat et trist punktum på en sæson, der var været op og ned for Team Esbjerg. Sejren i grundspillet blev desværre ikke fulgt op med medaljer, som den og holdet ellers havde fortjent. Men skader var med til at spille en stor rolle i det.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 28 – 29 (14 – 15)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 6, Vilde Mortensen Ingstad 6, Mette Tranborg 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Annette Jensen 3, Kaja Kamp 1,Marit Malm Frafjord 1, Sanna Solberg 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Ingvild Bakkerud 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Herning-Ikast Håndbold: 4

1235 tilskuere i Blue Water Dokken.