Tilskuere kan løfte holdet i svær bronzekamp

21/05 - 2021

Omstændigheder måtte gerne have været en anden, og karaten af metallet ligeså, men ikke desto mindre venter der en bronzekamp for Team Esbjerg i Bambusa Kvindeligaen, hvor Herning-Ikast Håndbold er modstanderen. Én ting står dog allerede fast: Blue Water Dokken får igen besøg af tilskuere.

I et halvt år har håndbolden i Danmark kørt videre for tomme tribuner, og det er næsten gået hen at blive en dystopisk hverdag for spillerne, som havde vænnet sig til, at alt kunne blive hørt. Omkring 1200 kommer ind og ser kampen på lørdag. En dag som hele truppen har ventet på.

– Der er en store glæde over det. Nu har vi spillet uden tilskuere i flere måneder, så det bliver nærmest anderledes at gå ind til, og vi kan næsten ikke huske, hvordan det er. Så det er selvfølgelig dejligt, at de igen kan komme ind, siger cheftræner Jesper Jensen.

Kampen, de skal ind at se, er mod Herning-Ikast Håndbold. De endte med at blive en ond ånd for Team Esbjerg i slutspillet, hvor det blev til to nederlag til midtjyderne.

Disse to kampe er blevet set i gennem flere gange, og selvom det var to nederlag, så tog cheftræner meget med fra kampene, og flere af tingene var opløftende. Derfor går holdet også ind til kampen med en tro på, at disse skuffelser kan vaskes væk, så holdet kan få et godt udgangspunkt til næste opgør.

– Den første kamp var meget lige, hvor det lige så godt kunne være os, der vandt med fire. Det andet opgør tabte vi til Sabine Englert, der tog alt. Nogle gange rammer målvogtere bare kampen, og det gjorde hun her. Vi kom dog frem til mange fine muligheder, og det tager vi med, siger cheftræneren.

Skuffelsen fra weekenden er blevet bearbejdet i truppen. En ny målsætning er sat, som nu hedder bronzemedalje. Kampe som disse har deres eget liv, idet det handler mere om, hvem der bedst kan håndtere skuffelsen ved ikke at kvalificere sig til finalen.

– Man kan sige, at vi har haft tre dage mere til at bearbejde det i, men de her kampe er sværere at spille end finaler. Det kommer til at handle om, hvem der er mentalt stærkest, og kan vende hovedet i den rigtige retning, siger Jesper Jensen.

Skaderne har ramt truppen hårdt i dette forår, og de er stadig med til at gøre det besværligt for cheftræneren. Jesper Jensen udtaler, at både Kristine Breistøl og Nerea Pena forventes klare til kampen på lørdag. Estavana Polman er ude, og det er Sonja Frey med sandsynlighed også.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen, første bronzekamp mod Herning-Ikast Håndbold lørdag den 22. maj kl. 18.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Line Myers og Nerea Pena.