Odense blev endestationen for uheldsramt Team Esbjerg

15/05 - 2021

Skader og en dygtig modstander blev for stor en mundfuld for Team Esbjerg, som her til aften tabte med 26 – 27. Et resultat, der sender Odense Håndbold i finalen i Bambusa Kvindeligaen efter to etmålssejre.

Kampens indledning tilhørte Team Esbjerg. Hjemmeholdet kom blæsende fra start og gæsternes målvogter blev skudt i sænk i opgørets første syv minutter.

Alligevel lykkedes det aldrig helt at ryste Odense af. Fynboerne holdt fast og føringen blev aldrig større end fire mål. Hen mod slutningen af de første 30 minutter så det ud til, at Team Esbjerg ville gå til pause med en habil føring, men enkelte fejl og fynsk kynisme var med til at lukke hullet ned til et mål.

Efter pause bølgede opgøret stadig frem og til. Selvom et af holdene kom foran med tre, så blev det lukket igen med tre hurtige scoringer. Derefter handlede det om hvilket hold, der kunne holde hoved koldt.

Med få minutter igen var det helt lige 25 – 25, men Team Esbjerg skulle vinde, hvis de skulle forcere et tredje opgør. Desværre var det udeholdet, der havde teten. Hjemmeholdet kunne ikke svare igen. Og med målet til 27 – 28 med et minut igen, var løbet ved at være kørt.

Team Esbjerg fik bolden igen og havde chancen for at udligne med 25 sekunder tilbage, men Althea Reinhardt reddede bolden og slukkede lyset for hjemmeholdet. En fest brød løs på bænken. En fynsk fest.

– Vi er naturligvis skuffet. Set over begge kampe var det meget lige, og det kunne lige så godt være os, der jublede nu. Man vi altid kunne finde en redning eller en teknisk fejl, som gør, at kampen kunne tippe over til os, og det kunne man også fra det første opgør, sagde Jesper Jensen efter nederlaget.

Både Estavan Polman og Sonja Frey måtte sidde over med skader til dagens kamp. Og selvom Kristina Breistøl var med og fik nogen skud på mål, så var hun hæmmet og sad helt over i anden halvleg.

De mange skader og småskavanker har været væltet ned over Team Esbjerg på det værst mulige tidspunkt, og det har haft en indflydelse.

– Spillerne når ikke at komme ind i en rytme, og så har strukturen heller ikke hjulpet. At det skal afgøres på så kort tid har også haft en indflydelse. Vi var indforstået med, at det er således i Danmark, og vi støtter også op om det, men at det hele skal afgøres over få uger i stedet for en hel sæson har en betydning, sagde cheftræneren.

Nu står på den bronzekampe. Modstanderen er endnu ikket fundet, da den anden semifinale skal ud i en tredje og afgørende kamp. På trods af det bitre nederlag, så tager Team Esbjerg flere gode ting med fra de to opgør mod finalisterne fra Odense.

– At vi har kunne spille op med dem uden Sonja, Essie og Kristine viser, at vi har kvaliteten og en bredde i truppen. Så det skal vi have med, sagde Jesper Jensen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 26 – 27 (14 – 13)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 7, Marit Røsberg Jacobsen 6, Mette Tranborg 5, Kaja Kamp 4, Annette Jensen 2, Nerea Pena 1, Marit Malm Frafjord 1.

Topscorer Odense Håndbold: Lois Abbingh 11.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Odense Håndbold: 1

0 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.