De brændte chancers kamp sender Team Esbjerg til Odense

01/05 - 2021

Sulten for revanche var stor, men Herning-Ikast Håndbold svarede hurtigt igen i den sidste slutspilskamp i Bambusa Kvindeligaen. De tog igen sejren over Team Esbjerg, men denne gang var den på 31 – 21.

Allerede fra kampens indledning var der tegn på, at det ikke var Team Esbjergs dag. Tre stolpeskud på store chancer, og gæsterne tog en tidlig føring, som tvang Jesper Jensen til en hurtig timeout.

Der kom styr på tropperne, der begyndt at sende bolde i kassen, og langsomt fik de spist sig ind på føringen. Spillet så godt ud, og det blev også til esbjergensisk føring på 11 – 7, inden det nu var udeholdet, der var tvunget til, at sætte en prop på momentummet.

Det gjorde de ved at gå over til syv mod seks-spillet, som de havde stor succes med i det forrige opgør. Og de fik det også igen. De fik nemlig scoret halvlegens seks sidste mål, og dermed gik de til pause med en tomålsføring.

– Vi spillede os frem til chancerne, men Sabine Englert tog fra. Vi var også med til at gøre hende god, for vi tog de skud, som hun havde forberedt sig på, så det blev ofte vores vaneskud, sagde Jesper Jensen efter opgøret.

I anden halvleg gik det fra slemt til værre. Igen var chancerne til stede, men Herning-Ikast-målvogteren havde en af de dage, som Team Esbjerg frygtede, og derfor blev føringen bare større og større, som kamped skred frem.

Der blev arbejdet på mange løsninger, men gang på gang stod den tyske målvogter i vejen, og dermed var mulighederne få.

– De første 45 minutter syntes jeg, at vi spillede god håndbold. Vi kom frem til chancerne, men efter blev det lidt opgivende, og det gjorde, at det hele blev lidt opad bakke, sagde cheftræneren.

– Man bliver lidt træt af det. Det er sgu lidt noget lort. Jeg følte også, at vi spillede os frem til chancerne, men vi kunne ikke få dem ind, og så blev indstilingen lidt dårlig til sidste. Det var lidt en offday, vi ramte, tilføjede en slukøret Annette Jensen.

Til sidst gik det galt, og Herning tog førstepladsen og hjemmebanefordelen i semifinalen med en sejr på 31 – 21. Dermed tager Team Esbjerg andenpladsen i slutspilspuljen.

Modstanderen i semifinalen er allerede fundet. Med en sejr over Viborg HK står Odense klar til at tage mod Team Esbjerg i den første af to semifinalekampe. Den spilles tirsdag den 11. maj på Fyn.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 21 – 31 (11 – 13).

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 6, Marit Røsberg jacobsen 4, Sanna Solberg 4, Nera Pena 2, Sonja Frey 2, Kaja Kamp 1, Mette Tranborg 1, Annette Jensen 1.

Topscorer Herning-Ikast Håndbold: Ingvild Bakkerud 8

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Herning-Ikast Håndbold: 3

0 tilskuere i Blue Water Dokken, Esbjerg.