Semifinale i hus, men slutspillet er ikke ovre

24/04 - 2021

Team Esbjerg havde i dag fuldstændig styr på København Håndbold i Bambusa Kvindeligaens slutspil. Med en sejr på 33 – 25 på udebane i hovedstad spillede Team Esbjerg sig til semifinalerne, som går i gang i næste måned.

Opgøret mod København Håndbold skulle dog forinden respekteres. For de havde selv deres sæson at spille for. En sejr for dem ville betyde, at de stadig kunne nå en semifinale, mens et nederlag ville betyde sommerferie efter de to sidste kampe i slutspillet.

Samtidig har de er farligt våben i deres kontra. Deres fart i disse har kørt mange andre hold over ende, og derfor var der en stor fokus på at holde dem nede. Det skulle gøre ved at minimere de tekniske fejl.

I begyndelsen af opgøret lykkedes det ikke helt. Derfor var kampen også meget lige gennem de første 20 minutter. Men Team Esbjerg fik lagt en prop på dem, og derfor lykkedes det dem at komme til pause med en føring på fire mål, efter de hold havde fulgtes ad.

Sådan en føring gav masser af gejst i holdet, og i pausesnakken blev dette også understreget.

– Vi gik til pause med en god følelse. Vi vidste, hvad der skulle til for at gøre det godt i anden halvleg. For i første lavede vi i alt fem tekniske fejl. De kom i det første kvarter, og i det sidste kvarter lavede vi nul, og det gjorde en stor forskel, fortalte cheftræner Jesper Jensen.

Team Esbjerg tog ud til anden halvleg med en tro på, at en sejr og en kommende semifinale lå i horisonten. Selvom København Håndbold stadig bed fra sig og fulgte med, så blev kontraerne holdt nede.

– Når det er deres våben, så er det fordi, de er gode til det. De vil lave mål hen ad en kamp. I dag var det den måde, de skulle lave mål for. For jeg havde en følelse af, at vores defensiv var stærkere end deres offensiv. Vi var også dygtige til at lave mål, og det er en stor ros til spillerne. De fandt løsninger på at komme gennem deres forsvar. Så havde vi lidt held på nogen riposter, men det skal også med. Vi holdt intensiteten oppe, og det blev afgørende, sagde cheftræneren.

Det lykkedes nemlig ikke København Håndbold at kommer tættere på udeholdet, der helt i gennem lod til at være i kontrol. Langsomt blev føringen udbygget, og det endte med en sejr på 33 – 25, der sendte Team Esbjerg i årets semifinaler.

Sejren er også med til at give et indskud selvtillid i holdet, efter seneste kamp mod Herning-Ikast Håndbold, der endte med en nedsmeltning i slutminutterne. Især med henblik på, at ressourcerne var strukket godt ud med Estavana Polman i isolation i Holland og småproblemer rundt omkring holdet.

Der resterer stadig to runder af slutspillet, inden semifinalerne går i gang. På trods af at en plads er booket til disse kampe, så er der stadig en førsteplads og hjemmebanefordel at kæmpe om. Og det vil holdet gøre.

– Næste mål bliver at præstere i de to sidste kampe og gøre os klar til semifinalerne. Det bedste vil være at vinde gruppen, så vi skal ud at have point mod Silkeborg-Voel (på tirsdag, red.), så vi kan møde Herning-Ikast i en gruppefinale, og det er det, vi gerne vil, afsluttede Jesper Jensen.

Kampen på tirsdag mod Silkeborg-Voel KFUM spilles i Esbjerg, og går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 25 – 33 (12 – 16).

Målscorere Team Esbjerg: Nerea Pena 10, Annette Jensen 6, Vilde Mortensen Ingstad 4, Kaja Kamp 3, Sanna Solberg 3, Sonja Frey 3, Kristine Breistøl 2, Line Myers 1, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Topscorer København Håndbold: Andrea Hansen 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

København Håndbold Håndbold: 1

0 tilskuere i Frederiksberg-Hallerne, Frederiksberg.