Skarp midtjysk bagkæde kan true Team Esbjerg i topkamp

06/04 - 2021

Både Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold har vist sig for stærke mod de to andre hold i deres slutspilspulje i Bambusa Kvindeligaen. På onsdag skal de to duellanter så ud i en direkte duel om førstepladsen i gruppen, når Team Esbjerg tager turen til Ikast.

De to hold har også spillet drabelige dueller tidligere på sæsonen, hvor det dog er blevet til sejre for Team Esbjerg i begge kampe. Opgørene har dog vist, at Herning-Ikast ikke ligger langt fra det niveau, som puljens tophold har lagt for dagen.

Cheftræner Jesper Jensen bemærker også, at Herning-Ikast kommer med en masse kvalitet i startopstillingen i form af bagkæden bestående af Stine Skogrand, Helene Fauske og Ingvild Bakkerud, men når det kommer til bænken, så besidder Team Esbjerg en større bredde. En bredde, som kan betyde sejr.

– Alle spillere hos dem skal man tage hensyn til. De har en stærk start-7’er, men vi har mere at komme med, når der skal skiftes ud. Så jo hårdere kampen bliver, desto bedre for os, fortæller Jesper Jensen.

Udover de tre skudstærke nordmænd står stregspiller Vilde Johansen også til at være klar til kamp på onsdag, og derfor er der nok at se til for Team Esbjerg forsvaret.

En anden detalje, som Team Esbjerg kan drage fordel af, er, at onsdagens modstander har haft europæiske weekendkampe. Esbjergenserne har selv stået i sådan en situation, men det kan gå begge veje, mener Jesper Jensen. Herning-Ikast kommer nemlig med en sejr, og sådan en kan give selvtillid.

– Det er ikke til at vide, om det er en fordel eller ulempe. Om de er skarpe og friske. Det kan være vi har et fysisk overskud, men de ser også skarpe ud, og har fået masser af selvtillid. En kamp kan gå mange veje. Med det program de har haft, så har de været mere presset, end vi har været, men der vil altid være tale om gisninger. Det er først, når vi står i kampen, vi finder ud af, hvor vi kan vinde den, fortæller Jesper Jensen.

To point på onsdag vil også sende Team Esbjerg utroligt tæt på semifinalerne, efter en tæt på perfekt start på slutspillet. Den gode form er fundet på et vigtigt tidspunkt, og nu gælder det for holdet om at bevare den.

– Spillerne har haft en god evne til at holde fokus i kampene. Vi har haft gode scoringsprocenter, og især mod Silkeborg-Voel var vi effektive. Det er blevet til tre gode halvlege, hvor vi har været koncentreret her i slutspillet, og vi skal se, om vi ikke kan finde to mere, afslutter cheftræneren.

Det kan han gøre med hele truppen. Alle er nemlig klar til kamp på onsdag, hvor to point for alvor vil lune.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen Slutspil Pulje 1 mod Herning-Ikast Håndbold onsdag den 7. april kl. 20.30 i IBF Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg, Estavana Polman, Line Myers og Nerea Pena.