Sejr sender Team Esbjerg nærmere de to slutspilspoint

03/03 - 2021

Dramaet varede til det sidste sekund, da Team Esbjerg vandt topduellen over Viborg HK med 34 – 33. De to point i Bambusa Kvindeligaen har stor betydning for esbjergenserne, der er kommet et stor skridt tættere på at tage to point med over i slutspillet.

I første halvleg så det ret godt ud for gæsterne fra Team Esbjerg. Gennem de første 30 minutter har de nogenlunde styr på værterne fra Viborg HK. Det største problem lå i, at de tekniske fejl sneg sig ind i angrebet, og det gav mange kontraer væk, som blev udnyttet, og derfor var det en meget jævnbyrdig affære.

– Viborg er supergode til kontraer, og det sker, når vi smider mange bolde væk og har mange uprovokerede fejl. Det er noget, vi har kæmpet med gennem sæsonen, og i dag har vi så for mange. Det er også med til at lukke Viborg ind i kampen, for de lukker hullerne hurtigt, sagde cheftræner Jesper Jensen umiddelbart efter kampen.

Team Esbjerg havde nemlig en føring gennem det meste af opgøret, og de gik også til pause med to mål ned til Viborg.

Efter pausen bibeholdt udeholdet det momentum, som de havde fået opbygget i de første 30 minutter, og på et tidspunkt så det ud til, at de vil stikke af, da de kommer foran med 24 – 20. Men en timeout fra Viborg havde stor indvirkning på kampen. Hjemmeholdet scorede nemlig fem i træk, og de kom også foran med 25 – 27.

– Vi laver tre store tekniske fejl i den periode i angrebet. Blandet med dårlige prioriteringer og en udvisning, så er vi bagud med et efter seks minutter. Det er noget, vi skal være bedre til i afgørende kampe. Vi skal være bedre til at lukke for dem, så vi minimere dem til at måske kun score to, sagde Jesper Jensen

Mentalt var det også hårdt. For det var næsten på samme minut, hvor det også gik galt i seneste opgør mellem de to tophold tilbage i oktober. Her var Team Esbjerg også spilstyrende, men fejl satte gang i Viborg, der endte med at vinde kampe.

– Jeg blev ikke ramt af deja-vu, men jeg kunne mærke, at der mange af de andre, der gjorde. For mig mindede det mere om flere kampe, som vi har haft gennem sæsonen, hvor vi har gjort det nemt for modstanderen, ved at smide mange bolde væk, som førte til nemme mål, sagde cheftræneren.

Heldigvis fik Team Esbjerg lukket blødningen, og med tre hurtige mål fik de igen overtaget i kampen. Herefter bølgede det frem og tilbage mellem dem, og med små fire minutter igen førte hjemmeholdet med 32 – 31.

Men Nerea Pena gav ikke op. I muligvis sin bedste kamp i rødt, hvor det blev til ni mål, fik spanieren banket to mål i kassen til en esbjergensisk føring.

Med to minutter igen var Pena tæt på at score til 34 – 32, men skuddet blev reddet. Og det gjaldt om at vinde med to, hvis det kunne lade sig gøre. For hvis Team Esbjerg kunne gøre det, ville de være sikker på to point i slutspillet, da de vil være bedre indbyrdes over Viborg HK.

Derfor var Rikke Poulsens redning efter med et minut igen utroligt vigtigt. For nu havde de chancen for at komme foran med to. Det sørgede Mette Tranborg for, og nu skulle de hjem.

Viborg kom frem til chancerne, men Poulsen lukkede igen af i målet. Desværre fik Viborg tildelt et straffekast i sidste sekund. Det scorede de på, og derfor endte det med en sejr på et mål. Men at det blev en sejr, var det vigtigste.

– Det nager lidt i momentet, men jeg er stadig glad for sejren. Vi vil være klare favoritter til at være etter i et af slutspilspuljer og til at tage andenpladsen i grundspillet. Men det havde været rart at tage andenpladsen nu, sagde Jesper Jensen.

I næste runde skal Team Esbjerg møde Randers HK, og en førsteplads er stadig på spil. En sejr samt et nederlag til Odense Håndbold vil betyde en førsteplads for esbjergenserne. En sejr over Randers HK er dog det vigtigste, da det vil sikre de to point i slutspillet.

På søndag gælder det dog DELO EHF Champions League først. Her kommer Brest Bretagne Handball med tidligere Team Esbjerg-målvogter Sandra Toft kommer på besøg.