Vigtige slutspilspoint på spil i Viborg i drabelig topduel

02/03 - 2021

To runder resterer af grundspillet i Bambusa Kvindeligaen, og dermed begynder der at tegne sig et billede af en slutstilling. Men på onsdag kan de største forskydninger ske, da Team Esbjerg rejser mod nord for at møde Viborg HK i en direkte topduel, hvor der er meget mere end to point på spil.

En sejr vil betyde meget fremadrettet for vinderen også. Top tre i Bambusa Kvindeligaen – Odense Håndbold, Viborg HK og Team Esbjerg – er sikret et point med over i slutspillet, men der er stadig kamp mellem disse tre hold om hvilke to hold, der skal have et ekstra point med over. Og da onsdagens modstandere står helt lige, er der utroligt meget at spille for.

Men det er også disse kampe, som spillerne i Team Esbjerg spiller håndbold for. Efter en sikker sejr i lørdags over Vendsyssel, så behøver cheftræner Jesper Jensen ikke ændre meget for at sætte spillerne op til topduellen.

– Det giver nærmest sig selv, for der er så meget på spil i kampen på onsdag. Det gælder om at få to point med over i slutspillet, så slutspillet begynder på onsdag. Og sidst vi mødtes, præsterede vi ikke godt på hjemmebane, hvor vi tabte til dem, siger Jesper Jensen med henvisning til 28-30-nederlaget tilbage i november.

Noget kunne også tyde på, at det igen bliver en højtscorende affære. De to hold er nemlig de klart mest scorende i Bambusa Kvindeligaen. Hos onsdagens modstander er det blandt andet de danske landsholdsspillere Kristina Jørgensen og Line Haugsted, der nærmest smækker boldene ind efter behag.

Derfor er der også lagt et fokus på at minimere de mange skytter, som Viborg HK har i bagkæden. Men det gælder også for Team Esbjerg om at holde fokus på sine egne offensive kvaliteter. For i sidste ende er håndbold meget simpelt: Det gælder om at score flere mål end modstanderen.

– De har mange, der kan skyde udefra, og de er dygtige til det, og derfor er der også et fokus på det. Men det gælder også om at finde vores egen rytme i kampen. Vi har en tro på, at hvis vi spiller på vores topniveau, så kan vi slå alle hold, så vi skal have sat lidt grus i deres maskineri, siger cheftræneren.

I opgøret mod Vendsyssel sad både Vilde Mortensen Ingstad og Sonja Frey over. Samtidig blev Sanna Solberg også ramt af et mindre astmaanfald, der betød, at hun måtte trække sig fra kampen. Men der er ingen bekymringer fra cheftræneren omkring deres helbred på onsdag. De vil være klar til kampen om de vigtige point til slutspillet.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Viborg HK onsdag den 3. marts kl. 20.00 i VIBOCOLD Arena, Viborg:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.