Team Esbjerg tager positive takter med til hovedstaden

21/02 - 2021

Da Team Esbjerg sidst mødte København Håndbold endte det med en storsejr til esbjergenserne, men det kan man ikke forvente på mandag, når de to hold mødes for anden gang i Bambusa Kvindeligaen.

For meget har ændret sig på begge sider af Storebælt. Den største ændring i hovedstaden kom i form af Mia Rej, der skiftede til Odense Håndbold ved årsskiftet, og det er en stor svækkelse af holdet, der siden har tabt fem af deres seneste ni kampe.

Derfor vil der være tale om et hold, der stadig er i gang med at finde en identitet, efter playmakeren søgte nye halvgulve, mener Team Esbjergs cheftræner.

– Tab af profiler gør, at man taber lidt af topniveauet. De er i gang med at finde deres ståsted. Det er stadig et hold med kvalitet, og med alle spillere klar er de stadig dygtige. For os gælder det om at presse dem i så mange minutter som muligt, så vi kan tage til en svær udekamp og vinde, fortæller Jesper Jensen.

Og det bliver svært. Rejsen alene kan være problematisk at få ud af benene, og blandet med et tæt program, samt en udsigt til at komme hjem et godt stykke efter mandag er blevet til tirsdag, kommer også til at spille ind.

– Det er altid svært at tage til København. Vi skal have en lang rejse i benene, og det når at blive mørkt, inden vi skal i gang. Vi har respekt for kampen, og det bliver svært. Derfor skal vi være fokuseret, når muligheden byder sig, siger cheftræneren.

En sejr kan dog ligge i kortene, hvis Team Esbjerg fortsætter fra den anden halvleg, som de spillede mod Aarhus United. Her vandt de nemlig de sidste 30 minutter med otte mål. Denne føring kom på baggrund af få tekniske fejl. Et gennemgående tema de seneste uger. Til træning.

Men der er tale om en proces, hvor spillerne hele tiden skal have fokus på det, fortæller Jesper Jensen.

– Det er positivt, at vi kun laver en eller to tekniske fejl i anden halvleg. Det er sådan nogle ting, som vi bruger tid på at evaluere på, og den vej skaber fokus på det. For det er ikke noget, som sker hen over natten. Jeg er glad for det faktum, at vi flytter os på de tekniske fejl, siger cheftræneren.

På skadesfronten så det bekymrende ud efter kampen mod Aarhus United. Flere spillere fik nogen småskrammer i kampen, mens Vilde Mortensen Ingstad sad over, efter hun mærkede noget under opvarmningen. Alle er dog kommet sig over det, mens det endnu er mere tvivlsomt med stregspilleren.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod København Håndbold mandag den 22. februar kl. 20.00 i Frederiksberg-Hallen:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.