EHF trækker en streg: Team Esbjerg videre og møder Brest

11/02 - 2021

Med en slutdato 14. februar for gennemførelsen af det indledende gruppespil i DELO EHF Champions League og en række udestående kampe som følge af coronavirussen måtte toppen i det europæiske håndboldforbund, EHF, i denne uge træffe en afgørelse om det videre forløb.

EHF har resultatsat udfaldet af de kampe, der ikke kan afvikles, og har herefter opgjort stillingen i de to grupper efter 13 ud af 14 spillerunder. Det er derudover besluttet, at samtlige 16 klubber deltager i playoff-kampe om de otte pladser i kvartfinalen, altså også de to øverst placerede og de to nederst placerede klubber i hver gruppe, som møder hinanden efter samme principper som klubberne derimellem.

Beslutningerne får den betydning for Team Esbjerg, at klubben inden søndagens opgør mod SG BBM Bietigheim i Blue Water Dokken er sikker på at slutte på en sjetteplads i Gruppe A. Som det på forhånd tegnede til, skal det danske mesterhold møde franske Brest Bretagne i playoff-kampe i marts.

– Vi er først og fremmest glade for, at der nu er en afklaring på turneringens videre forløb, og at vi lever op til vores målsætning om at nå frem til forårets kampe om at nå kvartfinalen. Nu ser vi frem til at møde Brest Bretagne i to kampe, hvor vi ikke kan betragtes som favoritter, men dog har en chance for at gå videre. Derudover bliver det naturligvis til et kært gensyn med Sandra Toft, siger Team Esbjergs direktør, Hans Christian Warrer.

De to playoff-kampe er berammet til weekenderne 6.-7. marts og 13.-14. marts med første kamp i Esbjerg og hjemmebane til det øverst placerede af holdene, Brest, i returkampen. Den plan er der heller ikke ændret på. De nøjagtige spilleterminer skal nu fastlægges.

En af de kampe, der ikke kan afvikles, er Team Esbjergs udekamp mod RK Krim Mercator, der har været udskudt flere gange på grund af coronavirus i den slovenske trup. Den er ligesom en række andre kampe vurderet med to point til Team Esbjerg og en målforskel på 10.      

– Sportsligt har denne sæsons Champions League ikke udviklet sig, som vi havde håbet på. Vi synes, vi har haft marginalerne imod os i en række tætte kampe, og vi har ikke været spillet ud af banen på noget tidspunkt. Det lå tidligt fast, at vi måtte undvære to af de store profiler, Line Jørgensen og Estavana Polman, i henholdsvis forsvaret og angrebet, og derudover har vigtige spillere på skift været ude med skader. Vi har ikke kunnet stille i stærkeste opstilling og på et tidspunkt var nede på 10 spillere til rådighed. På den baggrund kan vi være tilfredse med og stolte af, hvad vi hidtil har opnået. Nu går vi efter mere, siger HC Warrer.