Hollandsk snekaos skaber problematisk optakt

09/02 - 2021

I lørdags spillede Team Esbjerg på udebane mod CSM Bucuresti. Her blev det til et nederlag, og så skulle holdet hjem igen. Det var hvert fald planen. For sne i Amsterdam førte til, at holdet ikke kunne komme hjem før mandag. Ikke en optimal optakt inden mødet med Silkeborg-Voel KFUM i Bambusa Kvindeligaen.

– Så længe vi kommer hjem i aften (mandag, red.) så er skaden ikke så stor. Holdet tager det humoristisk og hygger sig. Der skulle have været træning i dag, men det bliver så til en rejsedag. Ikke optimalt, men det er, som det er, og det vil kræve noget mentalt at overvinde til på onsdag, siger cheftræner Jesper Jensen.

Årsagen skal findes i, at sne har ført til aflysninger fra Rumænien, og da et nyt fly var booket, var holdets coronatest blevet forældet. Der skulle nye til, men svarene på disse tog også tid, og derfor har man måttet vente til mandag.

Rejsen kommer til at overskygge, at der også er en kamp mod Silkeborg-Voel KFUM på onsdag, men det har en betydning for forberedelserne til opgøret. Holdet har tidligere kæmpet med svigtende koncentration, og derfor er det også temaet op til kampen mod midtjyderne.

– Fokus har været meget på os selv. Vi skal se om vi ikke kan finde noget frem til, når slutspillet går i gang. Stabilitet er vores udfordring, og det arbejder vi med lige nu. Topniveauet er der, og vi har mange gode minutter i kampene, men vi savner ofte stabilitet i første halvleg, siger cheftræneren.

Dette så man senest i netop Rumænien, hvor værterne kom foran med syv mål i første halvleg, men Team Esbjerg fik hentet det på en stærk anden halvleg, som dog ikke var nok til sejr.

Derfor gælder det om at finde spillet allerede fra kampens indledning mod Silkeborg-Voel, da de vil kunne udnytte det, hvis Team Esbjerg ikke gør.

– Det er noget, vi er udfordret på. At finde det rigtige spændingsniveau til kampene. Det bliver vi også udfordret på her, for det bliver en svær kamp, og det er vi bevidste om mod Silkeborg. De kan spille syv mod seks, og de var også ved at komme til mod Viborg, fortæller Jesper Jensen.

Den lange rejse kan Sonja Frey være lykkelig over, at hun undgik. Hun tog ikke med til Rumænien, da hun havde slået sin fod. Men hun vil være klar til dette opgør, vurderer cheftræneren.

Den kaotiske hjemrejse sluttede tirsdagen morgen klokken 04.45, da holdet ramte Esbjerg efter at have været med fly fra Amsterdam til København og derfra med bus til Esbjerg.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 10. februar kl. 17.00 i JYSK Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.