Team Esbjerg skal tage styringen mod et kæmpende Horsens

26/01 - 2021

Med en frisk storsejr i bagagen mod RK Krim Mercator i DELO EHF Champions League er Team Esbjerg igen på rette kurs, efter en hård dag i Nykøbing, hvor det blev til et nederlag i Bambusa Kvindeligaen.

I morgen onsdag gælder det Horsens Håndbold Elite, der ligger på en 12.-plads og kæmper om en bedre placering i et muligt nedrykningsspil. Men med en god spurt vil de også kunne nå en slutspilsplads, og derfor har de stadig masser at kæmpe for. Tidligere har de også vist, at de kan drille de større hold. Senest i starten på det nye år, hvor de slog København Håndbold med 23-22.

Opgøret bliver en kamp om disciplin for Team Esbjerg. Det mener cheftræner Jesper Jensen. På papiret er de favoritter, men han er også klar over, at hvis de ikke tager dirigentstokken i opgøret, så kan det gå hen at blive en svær dag.

– Horsens er dygtige til at kontrollere tempoet i kampen, og det er sjældent særligt højt, og det var også det, vi tabte på til dem i sidste sæson. Derfor er det en kamp, hvor vi skal være tålmodige, men vi skal også være effektive og være i stand til at kontrollere tempoet. Og så skal vi ikke blive frustreret, for det kan blive en rodet kamp. Så det er vigtigt, at vi spiller i vores tempo, så kampen ikke bliver på deres præmisser, siger Jesper Jensen.

Gensyn med guldtræner

På den modsatte bænk sidder også et kendt ansigt i Team Esbjerg-regi i form af Lars Frederiksen. Træneren førte vestjyderen frem til deres første mesterskab tilbage 2016, men nu er opgaven en helt anden for ham: At løfte Horsens væk fra bunden af Bambusa Kvindeligaen.

Og det gør han godt, mener Jesper Jensen. Team Esbjerg-træneren har roser tilovers for sin forgænger, da Frederiksen ved, hvad der skal til for at få det bedste ud af sin trup.

– Lars er snu, og han kan få meget ud af holdet. Han har i dette tilfælde vurderet, at de ikke skal spille i højt tempo. Han gør, hvad der skal til for at vinde, og det er altid sjovt at være mod ham. Presset er ikke på dem, og han skal nok få sit hold til at performe sit bedste. Og så har han også nogen bagspillere, som kan noget individuelt, siger Jesper Jensen.

Presset kampprogram
Travlheden er også ved at indfinde sig i Esbjerg. De næste mange uger står den på ét opgør i midtugen og ét i weekenden. Derfor skal indstillingen være plads, så holdet kan præstere, understreger Jesper Jensen.

– Vi skal være i stand til at skifte fokus, og det bliver vigtigt for den næste periode, hvor vi skal spille to kampe om ugen. Det er vigtigt, at vi præsterer, for det er lang sæson, og vi skal være klar til slutspillet.

Kamptruppen er uden ændringer. Sonja Frey fik lov til at sidde lidt over i kampen mod RK Krim Mercator, og derfor burde hun være klar til opgøret mod Horsens, meddeler cheftræneren.


Team Esbjergs trup
til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Horsens Håndbold Elite onsdag den 27. januar kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.