Førsteplads i grundspillet fortoner sig efter klart nederlag på Sydhavsøerne

20/01 - 2021

Ni spillerunder før afslutningen på grundspillet i Bambusa Kvindeligaen kan det være forhastet at dømme Team Esbjerg ude i forhold til førstepladsen i grundspillet og dermed tidlig adgang til næste sæsons Champions League.

Men nederlaget til Nykøbing F. Håndbold onsdag aften kan vise sig kostbart i en topstrid, hvor de bedste hold ikke giver meget fra sig. I tre kampe efter nytår har holdet sat tre point til, hvilket er lige så mange som i hele første turneringshalvdel. Det er der ikke råd til med Viborg HK og Odense Håndbold som konkurrenter.

Team Esbjerg kom ellers forrygende fra start i Nykøbing, hvor holdet blandt andet på to mål af Sonja Frey førte 4-1, inden hjemmeholdet med målvogter Louise Egestorp i fin form ikke bare indhentede topholdet, men med fem mål i træk bragte sig foran 6-4.

-Jeg tror, førstepladsen i grundspillet røg i dag. Når man i så lang en periode ikke har den nødvendige kynisme, bliver det svært. Nu må vi tilbage og finde et niveau til de afgørende kampe, sagde en slukøret cheftræner, Jesper Jensen.

Team Esbjerg kom til chancer, men enten ramte skiftende spillere træværket, Egestorp eller sendte bolden ud i Guldborgsund med nogle eklatante forbiere. Der manglende et topholds kølige beregning i beslutningerne, og NFH lagde større og større afstand. Via 13-8 blev det 16-9 og til sidst 19-12 ved Lærke Nolsøe, inden pausefløjtet for en stund udfriede gæsterne af aftenens pinsler.

Team Esbjerg nåede ind imellem et mål eller to tættere på i anden halvleg, men hver gang et lille lys tændtes, endte det i mislykkede aktioner og mere frustration. Nerea Pena var med i det meste, scorede og assisterede, men også hun var på overarbejde med at få struktur og lavede fejl. Sanna Solberg var langt fra den træfsikre udgave fra Budapest få dage før, og sådan hobede underpræstationerne sig op. Det blev aldrig godt.

På kamprapporten var der registreret én tilskuer, og selv uden selskab må den enlige Nykøbing-tilhænger have følt sig godt underholdt af et hjemmehold med Westberg, Forsberg, Lundby, Nolsøe og frem for alt det 20-årige hollandske stregtalent, Niko Van Der Vliet, der blev bedre og bedre og endte med at score syv mål.

-Vi spillede langt under niveau som i Holstebro i forrige udekamp, men det var lidt en anden kamp. I dag var vi ikke useriøse, snarere ukoncentrerede. Man kan sige, vi manglede kræfter efter turen til Ungarn, men det er ikke hele forklaringen. Vi lavede stadig fejl på det individuelle plan, som selv med en nat uden søvn er utilgivelige. Vi kunne ikke kaste, vi kunne ikke gribe. Mange forsøgte med hjertet, det rakte bare ikke, sagde Jesper Jensen.

Næste opgave er ikke lettere, når Team Esbjerg tager imod slovenske RK Krim Mercator i et meget afgørende slag om at nå videre til playoff-kampe i DELO EHF Champions League. Kampen spilles – uden tilskuere – søndag kl. 16.00 i Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Nykøbing F. Håndbold – Team Esbjerg 32-28 (19-12)

Målscorere Team Esbjerg: Nerea Pena 7, Mette Tranborg 4, Annette Jensen 4, Sonja Frey 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Sanna Solberg 2, Vilde Ingstad 2, Kristine Breistøl 1 og Marit Malm Frafjord 1.

Topscorere NFK: Nikita Van Der Vliet 7 og Cecilie Lundbye Kristiansen 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

NFH: 6

1 tilskuer i LånLet Arena