Nykøbing uden tilskuere er en anden størrelse

19/01 - 2021

Nykøbing F. Håndbold på udebane en onsdag aften er normalt et studie i helhjertet håndboldopbakning et sted i Danmark, som ellers ikke er forvænt med store sportsoplevelser. Men coronakrisen har også sendt den gule hær af fans i Nykøbing og omegn hjem i stuerne, hvor den må følge deres heltinder ad andre kanaler.

Team Esbjerg tabte i september en kamp i Santander Cup til NFH i LånLet Arena, og denne gang gælder det et opgør i Bambusa Kvindeligaen om dyrebare point i topstriden. Den er de tidligere danske mestre fra Nykøbing med en aktuel placering som nummer syv og 17 point for 16 kampe ikke en del af, men opgaven kan blive vanskelig nok.

– Normalt er det en superfed oplevelse at komme til Nykøbing med den tilskueropbakning, de har, og det bør være nemmere at vinde uden. Men vi ved, at det kan blive svært. Holdet har karakterer, der kan spille store kampe, i pokalkampen var det målvogter Louise Egestorp, og det kan lige så nemt være andre profiler, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Han tænker på navne som Kristina ”Mulle” Kristiansen, Johanna Westberg, Lærke Nolsøe, Emilie Steffensen og ikke mindst den unge, hollandske venstrehåndsskytte, Dione Housheer, der skifter til Odense Håndbold, når det bliver sommer. Nykøbing supplerede endvidere truppen i Østjylland inden denne sæson med blandt andre Aarhus United-spillerne Sofie Flader og Cecilie Lundby Kristiansen.

– Normalt er kontraspillet Nykøbings force, men når alt er sagt om holdets styrker, er det en kamp, vi gerne vil vinde og føler, at vi kan vinde, siger Jesper Jensen.

I forhold til de øvrige tophold, Viborg HK og Odense, er kravet om fuldt pointudbytte i reelt alle kampe frem til mødet med Viborg i næstsidste spillerunde nærmest ubønhørligt. Ved siden af spiller Team Esbjerg sin chance i DELO EHF Champions League med en vellykket ekspedition til Budapest i seneste weekend og en meget afgørende kamp mod RK Krim Mercator i Blue Water Dokken søndag eftermiddag.

– Der er ikke meget, der bliver nemt i den kommende tid, men det er godt, for vi elsker udfordringer, siger Jesper Jensen, der har en trup med 13 spillere med til Nykøbing.

Team Esbjergs trup til kampen i Bambusa Kvindeligaen mod Nykøbing F. Håndbold onsdag den 20. januar kl. 19.30 i LånLet Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg-Isaksen og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Annette Jensen, Mette Tranborg og Nerea Pena.