Fem sæsoner er længe – Vilde Ingstad tager to år til

13/01 - 2021

Vilde Mortensen Ingstad har for tredje gang siden sin ankomst i sommeren 2016 forlænget samarbejdet med Team Esbjerg. Den 26-årige stregspiller med norsk mor og dansk far har indgået en ny toårig aftale med udløb 30. juni 2023.

– Når jeg forlænger med to år, er det et tegn på, at jeg fortsat er glad for at være i Team Esbjerg. Jeg tror på, at jeg kan blive ved med at udvikle mig som håndboldspiller, og at vi sammen kan nå Final4 i Champions League. Jeg har snart været her i fem år, og det er længe at være samme sted, men jeg tror på projektet i Esbjerg. På det personlige plan har jeg det godt med pigerne, Jesper, Ana og alle andre i klubben. Vi har et godt miljø, uanset hvilket land man kommer fra, siger Vilde Ingstad.

Cheftræner Jesper Jensen betegner Vilde Ingstad som en både spillemæssigt og menneskeligt vigtig brik at få på plads til de kommende sæsoner.

– Vilde er en af de spillere, der kan afgøre topkampe, hun har x factor, og hun bidrager til den menneskelige kontinuitet i klubben. På banen har hun et internationalt snit over sit spil, der kan minde om herrespillers med det lave tyngdepunkt og styrken i rotationen. Hun beskæftiger hele tiden et forsvar. Når hun selv skal forsvare, har hun fået mere ro og modenhed i sit spil. Uden for banen er hun fortsat det søde og empatiske menneske med let til smil. Hun er blevet bedre til at hvile i sig selv og har tilegnet sig smartness, at man kan tænke sig til mere, end man kan løfte sig til. Hun er så stærk i forvejen, siger Jesper Jensen.

Vilde Ingstad debuterede på det norske landshold i oktober 2014 og har spillet 76 landskampe. Hun var ikke med til EM efter en skadesperiode. Oslo-pigen spillede inden tiden i Team Esbjerg for ligaklubben Oppsal IF.

– Først og fremmest er det vigtigt at gøre det godt i Team Esbjerg. Det er her, jeg arbejder, og så må vi se med landsholdet. Jeg tænker ikke så meget på det, men naturligvis vil alle gerne til OL i Tokyo, siger Vilde Ingstad.

Ligesom holdkammerater mærker hun interesse udefra og luner sig ved, at hun er eftertragtet af andre topklubber. Men håndboldmiljøet i Esbjerg vandt også denne gang, og hun er glad for, at hun er ønsket i yderligere en toårig periode.

Ved udgangen af 2020 havde Vilde Ingstad spillet 171 kampe og scoret 524 mål for Team Esbjerg. Efter Estavana Polman er hun spilleren med højest anciennitet i klubben.