Tysk topmålvogter glæder sig til at indgå i nyt kollektiv

09/01 - 2021

Team Esbjerg har indgået en toårig aftale gældende fra 1. juli 2021 med den tyske landsholdsmålvogter, Dinah Eckerle, der kommer til klubben efter et kort ophold i den franske mesterklub, Metz Handball. Forinden var hun også kortvarigt i den ungarske klub, Siófok, indtil klubben kom i problemer og i oktober frigjorde flere udenlandske spillere fra deres kontrakter.

– Udlandsopholdene har udviklet mig både håndboldmæssigt og personligt, og nu er jeg klar til at tage næste skridt, udvikle mig yderligere og få en mere afgørende rolle på et hold. Jeg blev glad for forespørgslen fra Team Esbjerg, som længe har vist interesse, og mine møder med de ansvarlige i klubben – heriblandt Jesper som træner – har givet mig et superindtryk. Samtaler med blandt andre Sonja Frey har bekræftet mig i, at Esbjerg er et godt sted at leve og arbejde, og at klubben er en håndboldfamilie, hvor man føler sig godt hjemme og har noget med hinanden at gøre også i fritiden. Det tiltaler mig meget, siger Dinah Eckerle.

Den 25-åriges karriere har inden det turbulente år i to lande været præget af stor kontinuitet. Efter de første håndboldår i mindre klubber rykkede hun allerede som 13-årig til Tysklands da førende klub, Thüringer HC, hvor hun var i ni år og bidrog til at vinde seks tyske mesterskaber. Hun betegner det som en intens og skøn periode og sender en stor tak til sin træner, Herbert Müller, der kom til klubben i 2010 og straks førte Erfurt-klubben til titler. I 2018 skiftede hun til SG BBM Bietigheim ikke langt fra fødebyen Leonberg vest for Stuttgart. Her opnåede hun sin syvende nationale titel og en pokalsejr.

Dinah Eckerle er med sine 1,70 m en yderst bevægelig målvogter, og hvad hun ikke har i højde, har hun i attitude og udstråling. Netop de egenskaber tiltaler cheftræner Jesper Jensen.

– Allerede da Dinah Eckerle som 22-23-årig spillede slutrunde for Tyskland, havde hun en power og en personlighed, så man lagde mærke til hende. Nu er hun modnedes, uden at hun har lagt det vilde og udadvendte af sig, og så var det for os om at slå til. Hun går ind i sine bedste håndboldår de næste fem til otte år. Dinah er enormt forudseende i forhold til at læse skytter og få dem til at skyde, hvor hun gerne vil have det. Dertil er hun et sympatisk menneske, der trives i tryghed og som menneske har noget at give til et hold, siger Jesper Jensen.    

Både for Team Esbjerg og som førstemålvogter på det tyske landshold med 61 landskampe siden debuten i 2015 har hun store ambitioner.

– Team Esbjerg er en klub med høje mål ligesom mig. Klubben vil hvert år gå efter at vinde det danske mesterskab og pokaltitel, og jeg håber virkelig, at de også i næste sæson spiller Champions League, og at de har ambitioner om ikke bare at være med, men nå langt. Som målvogter er min styrke at læse spillet og placere mig optimalt, og jeg kan gode lide, at Team Esbjerg fungerer godt som hold, spiller hurtig håndbold og har et stærkt forsvar. Jeg er emotionel på en håndboldbane, og det profiterer jeg især af i spændende og tætte kampe, hvor jeg præsterer bedst, siger Dinah Eckerle.

Hun rykker til Esbjerg med sin kæreste, Florian, der ligesom hun læser Sport Management som fjernstudium, samt hunden Milka. Men håndbold er den altdominerende beskæftigelse.   

Team Esbjerg forlængede i december aftalen med målvogter Rikke Poulsen, så den også gælder den kommende sæson, hvorimod Rikke Marie Granlund efter tre sæsoner stopper i klubben ved kontraktudløb 30. juni. Hun har med sin indsats foreløbig medvirket til danske mesterskaber i 2019 og 2020.