Ny heroisk indsats gav endnu et point mod norsk stjernehold - Team Esbjerg lever

09/01 - 2021

Et sammenbrud truede, da Vipers Kristiansand vandt de første seks minutter af anden halvleg med 5-1 og med en føring på 21-15 var på klar sejrskurs i DELO EHF Champions Leagues skandinaviske derby mod Team Esbjerg i Aquarama.

Men på heroisk vis fik de danske mestre kæmpet sig tilbage og erobrede med resultatet 28-28 et point, der kan blive vitalt, når regnskabet i Gruppe A skal gøres op, og pladserne i playoff-kampene om kvartfinalepladser skal fordeles. Det var anden gang, to af Nordens stærkeste kvindehold delte pointene efter 27-27 i oktober i Esbjerg.

-Vi kunne have afgjort kampen til sidst, men risikoen for at stå tilbage med nul point var nok større end chancen for at få to point i kampen som helhed, så vi skal være tilfredse. Vi fik aldrig rigtig styr på vores angrebsspil, vi fandt ikke rytmen, men syv mod seksspillet i kampens sidste del hjalp på det, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Også i første halvleg fik Team Esbjerg en dårlig start, da Vipers med en bagkæde bestående af Emilie Arntzen, Henny Reistad og Nora Mørk lagde et tungt pres og førte 3-0, inden der var spillet fire minutter. Men holdet fattede sig oven på adskillige norske kontrascoringer og fik kontakt med modstanderne ved 5-4. Vipers-cheftræner Ole Gustav Gjekstad fandt anledning til en tidlig timeout.

Nerea Pena kom på banen og udlignede til 8-8 på et straffekast, inden favoritterne atter lagde to-tre måls afstand, blandt andre i kraft af Hanna Maria Yttering på stregen. Mod halvlegens slutning kom Kaja Kamp på banen i en rolle begyndende på højre back og med bevægelse ind mod stregen. Hun scorede to Team Esbjerg-mål i træk og bidrog til hele tiden at holde Vipers inden for overskuelig afstand i en kamp med en del tekniske fejl i begge ender af banen. Marit Røsberg Jacobsen rundede en fin indsats af med at reducere til 16-14 og holde mulighederne for et comeback efter pausen åben.

De første minutter af anden halvleg varslede som nævnt i indledningen ilde. Jesper Jensen tog en timeout efter godt fire minutter for at bryde den gode Vipers-stime – “Fremad, frem med brystet”, lød hans budskab til de trængte spillere, og efter en Nora Mørk-scoring indtraf en bedring. Annette Jensen kom på banen og udgjorde i fraværet af trusler fra Kristine Breistøl og Mette Tranborg en bevægelig bagkæde med Sonja Frey og Nerea Pena. Marit Frafjord scorede på et flot kontraangreb, Sanna Solberg lagde bolden ind over en liggende Katrine Lunde i målet, og Røsberg scorede på en forbilledlig aflevering fra Annette Jensen – 21-18, og Gjekstad på Vipers-bænken reagerede atter hurtigt med en timeout.

Få minutter senere kaldte trænerkollegaen Jesper Jensen til en timeout og trak det syv mod seks-våben, der skulle vise sig at skabe en vending i kampen. Pena studsede frækt en bold op i målhjørnet og scorede sikkert på et straffekast under en norsk udvisning. Rikke Poulsen i målet reddede to straffekast i de minutter, da der var allermest brug for det, og Marit Frafjord i forsvaret skånede ikke sine landsholdskolleger fra Norge med en blændende indsats efter pausen.

Det norske stortalent, Henny Reistad, der kampen igennem konstant truede Team Esbjerg-forsvaret og drev det norske spil, trak ved stillingen 22-22 sit tredje straffekast på kort tid, som Nora Mørk denne gang scorede på. Men Frey brød igennem til udligning, og Røsberg bragte for første gang gæsterne foran med en kontrascoring til 24-23. Gjekstad tog sammenbidt sin tredje timeout.

Vipers scorede to mål i træk til 25-24, Vilde Ingstad udlignede fra stregen, Mørk udnyttede et straffekast, og Vilde udlignede atter. Stjernen Nora Mørk stod også for de to næste norske mål, men Vilde Ingstad sloges som en bersærk og hentede et straffekast, som Sonja Frey sikkert udnyttede til stillingen 28-28 i en udvist Narea Penas fravær. Kampen kogte, så meget som den kunne, med pæn afstand mellem tilskuerne i hallen.

Vipers havde fortsat en overhånd i kampens sidste fase med delvist overtal, men Rikke Poulsen reddede et fløjskud, og Nora Mørk rev sig til en udvisning. Pludselig lå det sidste minut til, at Team Esbjerg kunne løbe med det hele. Men i angrebet, der kunne have afgjort kampen, løb Frey ind i en angrebsfejl og gav Vipers muligheden for at score i undertal. Kampen endte dog uden yderligere scoringer.

-Det var interessant, om vi ville knække sammen, da Vipers førte 21-15, og det var fedt, at vi ikke gjorde det. Vi havde heldet i et par situationer i den fase, for ellers er jeg ikke ikke sikker på, at vi havde kunnet komme tilbage i kampen. Efter skuffelsen i Holstebro onsdag snakkede vi om, hvad vi vil stå for som hold, og i dag leverede vi svaret. Rikke Poulsen med redninger og energi fik afgørende indflydelse på resultatet, og med Pena, Frey og Annette Jensen i bagkæden fik vi spillet til at flyde bedre, sagde Jesper Jensen.

Med pointet ligger Team Esbjerg nu lige med RK Krim Mercator, som holdet af coronagrunde endnu ikke har mødt, og de to kampe bliver essentielle i bestræbelserne på at nå kvartfinalerne. Hvis da ikke et europakort farvet i rødt atter gør det umuligt at gennemføre kampene.