Kaja Kamp kom, så og overbeviste på det højere niveau

06/01 - 2021

Kaja Kamp kom til Team Esbjerg inden denne sæson som et supplement til de to norske landsholdsspillere, Vilde Ingstad og Marit Malm Frafjord, på stregpositionen. Med sin indædte tilgang til spillet og sine håndboldevner har hun spillet sig til en ny etårig aftale med klubben gældende til 30. juni 2022.

– Jeg havde egentlig ikke tænkt så meget over muligheden for en ny aftale, for jeg har valgt bare at spille og nyde at være med på denne scene. Men jeg blev glad, da jeg blev tilbudt et år til, siger den 26-årige Aalborg-pige.

Hun kom til Team Esbjerg efter to sæsoner i TTH Holstebro og var ellers på vej til den tyske bundesligaklub, TuS Metzingen, da coronaen ramte, og de økonomiske præmisser for udlandseventyret ændrede sig.

Cheftræner Jesper Jensen er meget tilfreds med, at hun i stedet tog udfordringen i en topklub i Esbjerg op.

– Kaja har haft nemmere ved at gå ind på det højere niveau, end jeg havde frygtet. Jeg tror, hun har kæmpet lidt med sig selv, om hun var god nok. Jeg er vild med hendes uimponerethed, som vi så allerede i den første kamp i Odense, som hun var med til at afgøre. Hun viger heller ikke, når hun står over for Vyakhireva fra Rostov-Don. Med Vildes skade har hun fået en større rolle og har præsteret, når hun fik chancen, siger Jesper Jensen.

Kaja Kamp, der er uddannet finansøkonom og har en professionsbachelor i Sport Management, genkender sin cheftræners analyse.

– Jeg er nok også selv lidt overrasket over, at jeg har taget det så pænt at gå til det højere niveau, men det er jo bare en håndboldkamp. Jeg har ikke altid haft lige nemt ved at være i det, og det sker da også, at jeg bliver snydt til træning, men det ruster mig at være blandt så gode spillere. Jeg er vildt glad for at være i klubben med pigerne og alle folkene omkring holdet. Det har været specielt med corona, og jeg ser frem til forhåbentlig at møde flere, herunder også sponsorer, siger Kaja Kamp.

Jesper Jensen foretrækker en trup med tre stregspillere, der både kan supplere på fløjen og udfylde vigtige roller i forsvaret. Kaja Kamp har spillet sig til at være et fuldgyldigt medlem af Team Esbjergs stregspillertrio i sæsonen 2021-2022. Hun er europamester i Beach Handball og har bevist, at hun også kan være med på europæisk niveau med fast grund under skoene.